понеделник, 6 май 2024 г.

Брадата на Цветанов – пиар ход за нов имидж

Преди

Брадата на Цветан Цветанов, която учуди политическите среди през последните месеци, е пусната по съвет на пиари, които собственикът на верига от апартаменти е наел, за да чистят имиджа му. Лидерът на новата партия „Републиканци за България“ се появи в този вид и на учредяването й в неделя. Всъщност Цветанов пусна брада и мустаци още преди няколко месеца, когато вече беше започнал да изгражда структури на организацията си.

Сега

Всъщност Цветан Цветанов има да чисти много гафове от миналото си, когато се появяваше публично по един и същи начин – гладко избръснат, със строг костюм и вратовръзка или с анцуг, когато демонстрираше уменията си на физкултурник. С този образ влезе в голямата политика като вътрешен министър. Тогава беше лицето на куп показни, но после провалили се акции като „Октопод“, „Медузи“, „Недосегаемите“ и много други. Те катастрофираха в съда, а много от тях дори не стигнаха дотам. Най-шумният му гаф оттогава е обявяването на лекари от Горна Оряховица за престъпници, защото убили бебе, както и разгласяването на специални разузнавателни средства по разследването срещу тях от парламентарната трибуна.

След като падна първото правителство на ГЕРБ, Цветанов беше подсъдим по три дела за злоупотреба с власт. По две от тях беше осъден на по 4 години затвор на две инстанции, но третата мистериозно го оправда. Най-голяма слава Цветанов получи с 6-те си апартамента, които авторитетният седмичен вестник „Галерия“ разкри още през далечната 2010 година. Склонността на Цветанов към лукса достигна своя връх с огромното жилище в кв. „Изток“, до което възпитаникът на ВИФ „Георги Димитров“ стига с личния си асансьор. То е купено на смешни цени – 4 пъти под пазарните. След тази история Цветанов бе принуден да се оттегли постепенно от постовете си в държавата и в ГЕРБ, а накрая напусна политиката, но за кратко. Оказа се, че в месеците, когато липсваше от публичното пространство, рязко е сменил външността си с брадата и по-лежерните костюмчета, които облича. Освен новата визия, отново по съвети на експерти по лъскане на имидж, Цветанов се държал много по-сдържано и хрисимо.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html