четвъртък, 9 май 2024 г.

Миков отказа да влезе в ръководството на конгреса на БСП

Бившият председател на БСП Михаил Миков отказа да влезе в ръководството на 50-ия конгрес на БСП, който се провежда в зала 1 на НДК. Имаше предложение на трибуната да седнат всички бивши председатели на партията, червени премиери и председатели на Народното събрание, тъй като това е юбилеен конгрес. Така бившият председател Сергей Станишев и бившият председател на парламента Георги Пирински влязоха в ръководството на 50-и конгрес на БСП. Решението бе подкрепено с голямо мнозинство от 752-ма от делегатите. Делегатите от Перник предложиха в ръководството на конгреса да бъде включен кметът на града Станислав Владимиров, което бе прието.

Михаил Миков, като бивш председател на партията, отказа да участва. Няма да давам мотиви, те са ясни, заяви Миков. Според запознати, това било знак как ще се държи вътрешнопартийната опозиция.

Конгресът бе открит от новоизбраната преди две седмици с пряк вот от партийните членове лидерка Корнелия Нинова.

976 са избраните делегати за форума, 793 от тях бяха регистрирани до началото, защото  лошото време е забавило червените от Ловеч, Видин и Монтана.

Конгресът се провежда при засилени здравни мерки заради коронавируса. Делегатите седят през едно място, но въпреки предупрежденията на организаторите, не повече от половината от тях са с маски.

Над 500 са гостите на форума – дипломати, кметове, интелектуалци, депутати от Великото народно събрание и от настоящия парламент.

Водещи на заседанието на конгреса ще бъдат Георги Свиленски, Кристиян Вигенин и Янаки Стоилов.

Пловдивският лидер на партията Георги Гергов не се появи, като по информация на негови другари на форума той е болен от коронавирус Covid-19. Гергов е потвърдил това по телефона, заразени били и съпругата му, и майка й.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html