петък, 3 май 2024 г.

Треньор скочи на Гришо: Дори не го провериха за COVID-19 на US Open

 

Треньорът на Дамир Джумхур – Петър Попович, твърди, че първата ни ракета Григор Димитров, както и световният №1 Новак Джокович изобщо не са били тествани за коронавирус на Откритото първенство на САЩ в Ню Йорк.

Припомняме, че преди дни босненският тенисист обяви, че ще заведе дело срещу организаторите на „Ролан Гарос“, след като не бе допуснат до квалификациите на турнира от Шлема, защото наставникът му Попович бе тестван положително за COVID-19.

Специалистът обаче твърди, че пробата му е „фалшиво положителна“, тъй като вече бил заразен по-рано през годината и сега има антитела.

Джумхур и Попович тръбят, че не са получили втори тест от организаторите на Откритото на Франция, а Попович се е подложил на ново изследване, което се е върнало с отрицателен резултат.

Той дава за пример именно Григор, Джокович и Борна Чорич, които преболедуваха коварния вирус.

„Бях болен преди два месеца и половина, имам антитела. Сега тестовете могат да бъдат както положителни, така и отрицателни. Но не мога да заразя другите. Джокович, Чорич и Димитров също могат да дадат положителен тест. Но те дори не бяха тествани на US Open. Джокович живееше в отделна къща и не беше изследван. Имаше доказателства, че има антитела“, посочва Попович.

Димитров също бе наел къща в Ню Йорк, за която плащаше 60 000 долара само за охрана.

„Играчите са много уплашени – особено тези, които вече са изкарали болестта и имат антитела. Но с Новак няма да се отнесат по същия начин. Ако даде положителен тест, той ще бъде повторен. Новак също може да съди „Ролан Гарос“ за огромна сума, но организаторите не искат това“, гневен е треньорът.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html