сряда, 15 май 2024 г.

Мъж заплаши лекар с пистолет в Бургас, във Враца момче стреля на площада

Пистолет. Снимка: Jim Urquhart/Reuters

Мъжът извадил оръжието, тъй като трябвало да чака твърде дълго, за да му се обърнело внимание, предаде БНТ. Лекарят няма наранявания, разминал се е само с уплаха.

Инцидентът е станал в отделението по Спешна помощ вчера следобед в лечебното заведение в бургаския комплекс „Меден рудник“.

Преди да извади пистолета, 58-годишният мъж се държал вулгарно и обиждал лекарите. Агресивният мъж е бил задържан по-късно от полицията.

Цветелина Рандева, говорител на ОД на МВР-Бургас: „В крайна сметка е отишъл на регистратурата, където е повдигнал тениската си и е показал, че е запасан с оръжие. Служителите на реда, съвместно със служителите от 5-то районно и Специализираните полицейски сили са установили, че 58-годишният бургазлия след напускане на болницата в „Меден рудник“ се е придвижил до Университетската болница в комплекс „Зорница“, където също е търсил помощ от спешния кабинет. Той е задържан, но не е бил въоръжен като е признал впоследствие, че укрил газовия пистолет в храсти в близост до медицинското заведение.“

Междувременно във Враца 18-годишен е стрелял в центъра на града с газов пистолет.

След разследване е установено, че деянието е извършено от 18-годишно момче. Иззет е законно притежаван газов пистолет. Той е разпитан и работата по случая продължава.

Ммладежът не е криминално проявен и е стрелял, защото е бил много изнервен, тъй като е имал лични проблеми.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html