събота, 11 май 2024 г.

Непълнолетен намушка мъж, друг ограби и преби съгражданин

3 тежки престъпления са извършени в страната през изминалото денонощие, като 2 от тях са от непълнолетни граждани, съобщава МВР.

Първото е станало в Гулянци. На 23 септември в 17:03 часa в Районно управление-Гулянци е получен сигнал затова, че 17-годишен младеж е нанесъл побой на 33-годишен мъж и му отнел лек автомобил.

Инцидентът е станал на улица „Опълченска“ в Гулянци. Извършени са разпити на свидетели и оглед на местопроизшествието. Извършителят на деянието е установен. Снети са обяснения и е освободен. Автомобилът се намира на отговорно пазене. Образувано е досъдебно производство и е уведомен прокурор от Районна прокуратура-Плевен.

Вторият е от 01:00 часа на 23 септември в Джебел. Там 21-годишен мъж е пострадал и е настанен в болница след скандал.

Мъжът посетил къща в града и в късния час възникнало спречкване с 16-годишно момче, което обитавало жилището със семейството си. По първоначални данни след ескалация на свадата непълнолетният наранил опонента си с нож.

Образувано е досъдебно производство за нанесена средна телесна повреда. 16-годишният младеж е бил задържан за срок до 24 часа в управлението.

Третият случай е от Бургас. На 23 септември привечер в полицията е бил получен сигнал за ранен в корема и главата мъж в района до спирка на бул. „Стефан Стамболов“.

Установена е самоличността му – 35-годишен местен жител, който е настанен в болница без опасност за живота.

В полицейския арест за срок до 24 часа е задържан 36-годишен бургазлия. Работата по изясняване на всички обстоятелства около случая продължава.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html