петък, 10 май 2024 г.

„Честит празник, българи“ от Григор, Бербатов и Кобрата

Първата ни ракета Григор Димитров качи специална публикация на профила си в „Инстаграм“, с която честити на всички българи днешния празник.

На 22 септември 1908 г. цар Фердинанд прочита манифеста за независимостта на страната ни в църквата „Св. 40 мъченици“ във Велико Търново, като това е един от най-светлите български празници.

„Честит Ден на независимостта на България! Честит празник на всички българи!“ написа Димитров в социалната мрежа.

Миналата седмица Димитров достигна до 1/4-финалите на Мастърс турнира в Рим, като силното представяне в италианската столица му позволи да се завърне в Топ 20 на световната ранглиста, заемайки 19-а позиция при нейното обновяване.

Поздрав отправи и Димитър Бербатов, който пусна в профила си снимка на развято българско знаме.

Кубрат Пулев публикува емоционален пост, в който призовава:

„Вярвам, че българският национален интерес означава силна и независима държава, населявана от свободен и горд народ! Всеки опит за удар и посегателство срещу обществените интереси трябва да среща много решителен отпор.

Не трябва да допуснем нито олигарси, нито лъжепатриоти, нито хитреци, облечени във власт, да бъдат българските лидери днес. Те злоупотребиха с доверието и застрашиха свободата на народа ни и ние сме тези, които, противопоставяйки се твърдо на техните действия, можем да върнем независимостта си отново.

Трябва да посочим своите лидери, доказали по примера на националните ни герои любовта си към отечеството и смелостта да отстояват интересите на една независима България!

Можем да го направим, защото сме техни наследници и носим непоколебимия им дух!

Честит празник! Да живее единна, свободна и независима България!“, написа пламенно Кубрат.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html