четвъртък, 9 май 2024 г.

На 64 години почина бизнесменът Христо Сираков

Христо Сираков

Почина бизнесменът и издател на българския „Playboy“ Христо Сираков. Той си е отишъл на 64-годишна възраст след прекаран тежък инсулт, разпространи „Факти“.

Христо Сираков купува правата за издаване на еротичното списание през 2016 г., когато налага сериозно преструктуриране в редакцията и политиката на организиране на конкурса „Miss Playmate“.

„С всеопростителна усмивка приключи един живот, посветен на любовта и красотата, споменът за който ще ни топли до края на дните ни. Христо ще остане завинаги в сърцата ни с бистрия си ум, добротата и невероятната харизма, с която създаваше на всички около себе си един красив, вълнуващ и вдъхновен живот! Искрено ви молим да уважите скръбта на семейството му и близките му. Светъл път, Христо!“, гласи официалното съобщение. Преди три месеца той се е преборил с коронавируса, но е получил тежки усложнения.

През годините известният като „Стоте манекенки“ Сираков се е занимавал с различни отрасли. Някои от най-общоизвестните му бизнес занимания са внос на високотехнологични машини и апаратура от Япония, представителство на „Алфа Ромео“ за България, както и на италианския производител на оръжия “Берета”.

Той притежаваше завод за кожи с основна дейност – износ за Италия, откъдето внасяше висококачествени вина и луксозно обзавеждане на хотели и вили.

Екипът на anteni.bg изказва своите съболезнования на семейството и близките на Христо Сираков.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html