неделя, 12 май 2024 г.

Пълен хаос цари в „Ботев“ (Пд), Вутов напусна

Проблемите в „Ботев“ (Пд) изглежда се задълбочават. Клубът изненадващо се раздели с един от основните си играчи – Антонио Вутов. Двете страни прекратиха взаимоотношенията си по взаимно съгласие.

Нападателят прекара три сезона при „канарчетата“, като в кариерата си има общо 77 мача за Ботев, в които реализира 21 попадения.

„ПФК „Ботев“ (Пловдив) благодари на Антонио Вутов за професионализма и отдадеността към отбора и му пожелава успехи в бъдещите му професионални планове!“, обявиха от клуба.

„Ботев“ е без благодетел, без президент, без изпълнителен директор, без спортен такъв, без административен. А от петък и без треньор. Ферарио Спасов обяви, че ще напусне след загубата от „Монтана“, но реално в момента няма кой да приеме оставката му.

Единственият шеф – пропкуристът Асен Караславов, обяви, че ще обсъдят с ръководството и с Феро неговото напускане. С кое ръководство, не е ясно. Защото такова в „Ботев“ няма. Двама, които се смятаха за част от него – Тервел Златев и Гиздаков, вече обявиха, че не искат да бъдат вписвани.

Иначе вчера се появи информация, че играчите ще вземат пари преди домакинството на „Левски“. „Канарчетата“ ще получат две възнаграждения – за юли и август. Одитът в „Ботев“ наскоро показа, че месечните заплати са над 300 бона, а в момента задълженията в това перо са 600 000 лева.

В „Ботев“ продължава да цари управленски хаос след оттеглянето на Георги Самуилов от клуба, а сега и треньорски, след като Феро подаде оставка. Два дни след това – събота и неделя, нямаше нито едно изказване от клуба в тази насока, а иначе в последно време декларациите по всякакъв повод бяха десетки.

Говори се, че Петър Пенчев ще води временно тима, но от клуба няма ни вопъл, ни стон по темата.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html