понеделник, 13 май 2024 г.

Методиев напусна Радев минути преди да бъде уволнен

 

Президентският секретар Калоян Методиев подава оставка. Това обяви той в личния си фейсбук профил! „Напускам президентската институция поради разминаване в оценките, методите и целите на политиката (не в конюнктурен смисъл), обоснова решението си.  Благодаря на част от екипа, с който работихме. Продължаваме напред!“, написа Методиев.

Минути след това от „Дондуков“ 2 официално съобщиха, че „президентът Румен Радев подписа днес указ, с който по свое решение освобождава Калоян Методиев от длъжността началник на своя кабинет“.

Предполага се, че Радев се е разгневил на Методиев, че е участвал в тайна сбирка на кръга около Корнелия Нинова в неделя в Боровец.

Методиев е поредният напуснал Президентството и вторият началник на президентския кабинет. Първа беше Елена Йончева. На 10 февруари 2017 г. тя бе освободена с указ на президента по нейна молба.   По-рано поста напусна Иво Христов. Той бе освободен с указ на президента на 18 април 2019 г. Тогава Христов беше избран за евродепутат от БСП/ПЕС. Именно на неговия пост бе назначен Калоян Методиев.

Неговата политическа кариера започва в СДС, когато лидер на сините е Надежда Михайлова. От 2001 г. до 2003 г. е международен секретар на Младежкия съюз на демократичните сили (МСДС). Представлява партията в Младежката Европейска народна партия.

На 30 ноември 2003 г. е избран с квалифицирано мнозинство за председател на МСДС на III Национална конференция на организацията във Варна.

На парламентарните избори през лятото на 2005 г. е водач на листата на ОДС за област Търговище.

На 9 ноември 2005 година напуска СДС с шумен скандал заедно с по-голяма част от членовете на НИС на МСДС и областните председатели на организацията.

През 2011 г. става доктор по политически науки след като защитава дисертация на тема „Генерационна динамика и биологично възрастови фактори в българската политика (1989 – 2007)“

От 2015 година е политолог и главен анализатор на Института за стратегии и анализи.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html