сряда, 15 май 2024 г.

Лудо дерби и 2:2 между ЦСКА и „Лудогорец“ на „Армията“

ЦСКА и „Лудогорец“ изиграха зрелищен мач на ст. „Българска армия“. Дербито от шестия кръг на efbet Лига завърши 2:2 след с много емоции и обрати.

„Червените“ изиграха страхотен мач, като определено трябва да съжаляват, че не взеха три точки. С играта си момчетата на Стамен Белчев показаха, че през този сезон сякаш „Лудогорец“ ще има далеч по-сериозна конкуренция за титлата.

Разградчани поведоха в резултата, благодарение на Алекс Сантана (11). До края на първото полувреме „червените“ пропуснаха няколко добри възможности да изравнят, а Георги Йомов уцели гредата. Домакините претендираха и за дузпа, след като Козмин Моци повали Жул Кейта в наказателното поле.

През втората част натискът на столичани продължи и това бе възнаградено, след като новото попълнение Жул Кейта (71) изравни. Малко след това „армейците“ стигнаха до обрат след гол на Юнус Санкаре (74). В края на срещата „зелените“ стигнаха до равенството, благодарение на Ихинио Марин (83).

Така ЦСКА се намира на третото място във временното класиране с актив от 12 точки, колкото има и „Локомотив“ Пловдив. „Лудогорец“ е на второ място с 13. След вчерашната си победа над „Черно море“ (4:0), лидер остава да бъде „Берое“ с 14 точки.

„Доволен съм от показаното, но не и от резултата. Загубихме две точки. Трябва във всеки един мач да играем по този начин“, обяви треньорът на „червените“ Стамен Белчев.

„След второто ни попадение можеше да затворим мача. Имахме две положения за Али Соу, но това е. През второто полувреме надиграхме „Лудогорец“. Променихме това, че излязохме по-напред, контролирахме топката и бяхме по-агресивни. Имаше умора в момчетата. Това е нормално след мача в четвъртък, но имаме достатъчен брой футболисти, които трябва да помогнат“, каза още той.

„От днешния мач най-доволни са останали зрителите. Видяха четири гола и много положения пред двете врати. През първото полувреме водихме в резултата и играта. През второто ЦСКА ни превъзхождаше. Първият гол падна след много груба наша грешка. Това даде допълнителен импулс на отбора на ЦСКА. Лошото е, че в отделни моменти не успяхме да се противопоставим по необходимия начин“, коментира помощник-треньорът на „Лудогорец“ Станислав Генчев.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html