петък, 17 май 2024 г.

„Ливърпул“ мина по шампионски през „Челси“

Шампионът на Англия „Ливърпул“ взе първия си сериозен тест през сезона, след като победи с 2:0 „Челси“ на „Стамфорд Бридж“. Вихрено начало на втората част реши дербито на втория кръг в Англия. В герой за „червените“ се превърна Садио Мане.

Сенегалският нападател на „червените“ вкара два бързи гола, с което реши изхода на мача. В 50-ата минута той получи прекрасно центриране от Фирмино, и макар да бе сред най-ниските на терена, успя с глава да насочи топката във вратата – 0:1.

Само четири по-късно вратарят на „Челси“ – Кепа, направи поредната си издънка. При изнасяне на топката, той безумно подаде…на Мане, който се възползва от подаръка и на празна врата удвои.

Сенегалецът имаше и основна заслуга за това, че Челси игра цяло второ полувреме с човек по-малко. В самия край на на първата част той се откъсна от отбраната на „сините“, а датският бранител Андреас Кристиансен го задържа и напусна терена принудително.

„Челси“ имаше своя шанс да се върне в мача в 75-ата минута, когато съдията отсъди дузпа в полза на домакините. Зад топката застана дежурният изпълнител Жоржиньо, но ударът му бе спасен от Алисон и резултатът остана непроменен. До края „Ливърпул“ имаше няколко шанса за класическа победа, но мърсисайдци се задоволиха с 2:0 и втора поредна победа за сезона.

По-рано днес „Тотнъм“ постигна втора поредна победа през седмицата. След като преди няколко дни селекцията на Жозе Моуриньо много трудно надделя над „Локомотив“ (Пловдив), сега „шпорите“ разпиляха с 5:2 „Саутхeмптън“. „Светците“ изиграха силно първо полувреме и Дани Ингс откри резултата в 32-рата минута. След това обаче Хюн-Мин Сон и Хари Кейн се разиграха и унищожиха своя съперник. Южнокореецът отбеляза четири гола, а английският национал направи четири асистенции. Кейн успя и да се разпише в 82-рата минута, а Дани Ингс оформи крайния резултат в 90-ата, след като бе точен от дузпа.

Така „Тотнъм“ записа първи успех в Премиър лийг през този сезон, докато за „Саутхемптън“ това бе второ поредно поражение.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html