вторник, 7 май 2024 г.

Ген. Мутафчийски стана „Доктор хонорис кауза“ на ВВМУ във Варна

 

Началникът на Военномедицинската академия генерал-майор дмн Венцислав Мутафчийски получи почетното звание „Доктор хонорис кауза” на официална церемония във Висшето воемнноморско училище „Никола Вапцаров„ във Варна в присъствието на министъра на отбраната и вицепремиер Красимир Каракачанов. Военна клетва положиха  66 курсанти.

След церемонията ген. Мутафчийски каза, че за него е висока чест да получи това звание, а специалността „военен лекар” вече се утвърждава и има перспективно бъдеще.

„Изключително съм признателен и горд, че преди няколко години намерихме общ език с Военноморската академия и с Медицинския университет – Варна да направим проект, който ще остави дълбока следа във военната медицина. Сега имаме едни изключително мотивирани млади хора, които се захванаха с нелеката задача да учат две специалности наведнъж и да попълнят редовете на военните офицери.

Преживяхме над 20 години демилитаризация на военното здравеопазване, сега е време медицинското офицерство у нас да си върне достойното място в редовете на въоръжените сили“, заяви в словото си генерал-майор Мутафчийски.

На церемонията присъстваха и  началникът на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров и командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов.

Докато още не е открита ваксина срещу коронавируса, която да е безопасна и да дава сигурност, трябва да правим това, което световната научна общност популяризира – да спазваме социална дистанция  и да носим маски – коментира ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html