неделя, 19 май 2024 г.

Ивет: Годината беше странна, посъветваха ме да не тренирам

 

Вярвам, че олимпийските игри в Токио ще се проведат, в противен случай по-добре да не се готвя“, каза топ спринтьорката ни Ивет Лалова. Тя продължава подготовката си за игрите, които бяха отложени с година заради коронавирус пандемията.

Лалова има две квоти. През май 2019 г. тя си осигури участие на пети олимпийски игри, като взе квота на 200 м. В края на август спринтьорката направи най-бързото си бягане на 100 м от 2013 г., с което си заслужи място в Токио и в тази дисциплина.

„Отвсякъде чувам несигурност, има много притеснени хора. Организацията на олимпийските игри е трудно нещо, става въпрос за село с хиляди спортисти, но знам че има хора, които от сега работят за това“, коментира Лалова пред БНТ.

Тя не изключва възможността да участва в сезона на закрито през зимата. „За мен олимпиадата е приоритет, но може да участвам и в някои стартове в зала“.

„Годината беше странна, посъветваха ме да не тренирам изобщо и да правя нещо друго, но когато не знаеш колко сезона ти остават, не можеш да си го позволиш. Явно и това доведе до някои контузии при мен“, коментира още 36-годишната софиянка.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html