вторник, 14 май 2024 г.

Белчев: Не чакаме късмета, а работим за него

Треньорът на ЦСКА Стамен Белчев заяви, че зад късмета, свързан с късните голове от началото на сезона, стои много работа. „Червените“ спечелиха няколко победи с голове в последните минути, а в последния си двубой стигнаха до 1:1 с „Черно море“ във Варна с попадение в 88-ата минута.

„Никога не сме чакали късмета. Ние работим за късмета. Според вас голът на „Черно море“ беше ли късмет? Не се оплакваме от късмета, но зад него стои огромна работа. Мачът се играе повече от 90 минути, докато свири съдията. Когато настъпи умората, се правят много грешки“, каза Белчев ден преди важния мач с „БАТЕ“ (Борисов) във втория предварителен кръг в Лига Европа.

По думите му „червените“ трябва да покажат различно лице от това срещу малтийския „Сайрънс“, който беше отстранен много трудно след обрат в края.

„Трябва да изглеждаме много по-добре от първия мач. С дисциплина и колектив мисля, че ще е успеем да елиминираме съперника“.

„БАТЕ“ пристига в София без двама основни футболисти – Станислав Драгун и Игор Стасевич, които са дали положителни проби за коронавирус.

Белчев обаче посочи, че това не трябва да води до отпускане на футболистите. „Убеждаваме футболистите, че във всеки мач, в който не влезем на 100% за победа, няма как да се случат нещата. Изпитахме го доста пъти до момента. По време на мача да се пренастройват играчите е много трудно“.

Треньорът посочи, че отборът ще бъде подготвен, ако се стигне и до дузпи.

Днес „БАТЕ“ тръгна за София с група от 19 футболисти. Цялата делегация на тима пристигна на летището в Минск с черни маски и ръкавици.От ръководството на тима признаха, че трима техни състезатели не са водили пълноценни тренировки през седмицата, докато не са излезли резултатите за COVID-19. Това са халфовете Павел Нехайчик и Евгений Яблонски, а също така и нападателят Максим Скавиш. Тримата обаче са в сметките на наставника Кирил Алшевски за утрешния сблъсък. тях.

ЦСКА е в серия от трудни мачове, като след БАТЕ предстои домакинство на „Лудогорец“ и гостуване на „Локомотив“ (Пд). Белчев си пожела между тях да има още един двубой – при отстраняване на отбора от Беларус „армейците“ ще срещнат победителя между „Б36 Торшавн“ от Фарьорските острови и „Дъ Ню Сейнтс“ от Уелс следващия четвъртък отново в столицата.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html