неделя, 12 май 2024 г.

Ела, виж ме, чуй ме, открий ме

В навечерието на празника на столицата, на 15 септември от 19:00 Платформа А6 – новото място за събития на открито до НДК, ще събере изявени и млади композитори, текстописци, аранжори и изпълнители, за да отпразнуват десетото юбилейно издание на Фестивала за поп и рок музика „София 2020”.

Фестивалът се организира от Столичната община и Сдружение „Спринт Продакшън”, с подкрепата на Министерството на културата, Българската национална телевизия, Българското национално радио, Националния дворец на културата и в партньорство с Българската музикална асоциация (БМА) и Сдружението „Независими автори, музиканти и продуценти“ (СНАМП).

Песента на публиката се избира от зрителите, слушателите и публиката, като песента фаворит може да бъде подкрепена чрез SMS на единен дарителски номер 17 777 с текст DMS BUDNI + съответния номер на песен. Средствата са в полза на Благотворителната кампания на Столичната община „Нека бъдем по-добри“, в подкрепа на: Информационна кампания в подкрепа на жени с репродуктивни проблеми „Да сверим биологичния си часовник навреме“.

Каузата е от изключително значение за демографската политика на страната ни и отправя послания, насочени към превенция и опазване репродуктивното здраве на младите хора в България.

Музикалният форум тази година е със специален поглед към още една обществено значима кауза – подкрепа на българския туризъм. Тази година с партньорството на Министерството на туризма събитието ще презентира чрез видео материали непопулярни забележителности и кътчета от различни части на страната.

Организаторите поясниха, че слоганът на десетото юбилейно издание на фестивала е „Ела, виж ме, чуй ме, открий ме – моята България!“, и целта му е да насочи вниманието на обществото към уникалните ритми, традиции и великолепието на нашата страна. Галавечерта ще представи и рецитал с ретроспекция на изпълнения на песни, получили големите награди на фестивала през годините.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html