неделя, 12 май 2024 г.

Серина сложи край на приказката на Пиронкова

Цветана Пиронкова се бори до последно, но Серина Уилямс успя да постигне обрат и спечели 1/4-финала с 4:6, 6:3, 6:2, за да сложи край на приказката на българката в Ню Йорк.

Бившата ни първа ракета отново показа много интелигентна и красива игра.

В откриващия сет тя надигра категорично носителката на 23 титли от Големия шлем и може да съжалява за пропуснатите възможности във втората част.

Въпреки поражението Пиронкова си тръгва от US Open с високо вдигната глава, надигравайки последователно Самсонова, Мугуруса, Векич и Корне.

В началото на първия сет Уилямс сякаш бе по-скована и Цвети успя да реализира пробив за 2:3, а след това с гейм на 15 затвърди за 2:4. При 3:5 32-годишната пловдивчанка имаше две възможности да спечели сета, но Серина се измъкна и спечели сервис гейма си за 4:5. Нашето момиче показа желязна психика и спечели своето подаване без проблеми, за да поведе с 6:4!

Втория сет започна по най-добрия възможен начин – с пробив за Цвети. За съжаление, обаче американката видимо стабилизира играта си и върна пробива.

Процентът на първи сервис на Пиронкова спадна, а Уилямс се възползва от това чудесно и реализира пробив за 5:3, а след това вкара мача в трети сет.

Още в първия гейм на решителната част легендата реализира труден брейк за 1:0. Пиронкова не се отпусна, но не можеше вече да разчита на първия си сервис, а от своя страна Серина беше почти перфектна и реализира нов пробив за 5:2, което й беше достатъчно.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html