петък, 17 май 2024 г.

Сираков: Няма опасност „Левски“ да изпадне!

Няма опасност „Левски“ да изпадне. Виждам отбора в шестицата“, обяви мажоритарният собственик Наско Сираков. Той каза още, че е убеден в спасението на „синия“ клуб. Бившият нападател е категоричен, че няма шанс да бъде ползван чужд лиценз, дори „Левски“ да изпадне в несъстоятелност.

„През последните три месеца пропуших още повече, няма никакъв майтап. Тегаво ли е? Доста. Знаех, че е много лошо и че е тежко. Нищо не ме изненадва, очаквал съм абсолютно всичко. Истината е, че „Левски“ можеше да фалира и преди един месец. Със сигурност ще се борим с всички сили – всички, които сме в клуба. „Левски“ оцелява до този момент единствено благодарение на привържениците си. Това е истината.

Убеден съм, че ще го спазим. Тирето никога не е стояло… Не знам защо се притесняват хората. Няма как да стане! В Левски няма как да стане това нещо. При вариант с несъстоятелност „Левски“ си продължава в аматьорския футбол със същата регистрация и същите задължения. В момента, в който се върне, дълговете ще си стоят. Ако изпаднем в такава ситуация, няма да искаме да играем същата година в „Б“ или „А“ група с лиценза на друг. Ще се напънем максимално, за да спасим клуба“, заяви Наско Сираков пред „Дарик“.

„Сигурен съм, че ще се дойдат и други спонсори в „Левски“. Всяка една голяма или малка фирма се е свила в черупката си, но съм сигурен, че ще има нови спонсори. Направили сме уникален пакет от предложения.

Истината е, че „Левски“ живее и диша благодарение на феновете на клуба. Имаше интерес от фирми, които сами ни потърсиха за реклама, но в един момент, когато бяхме на финалната права, те се отдръпнаха. Това предполагам, че се дължи на кризата по света и у нас, както и протестите, които са в България. Няма нещо, което да не се продава в „Левски“, но отборът не подарява футболистите си. Има реален интерес, има много запитвания. Трансферният прозорец тази година е много дълъг, добави още той.

„Надявах се с Петър Хубчев и екипа му да сме решили нещата до 1 септември. Те трябва да си получат всичко, което са си заработили. Трябва да се разберем. Трябва да може да се поставиш и от другата страна. Оправдавам всеки, който е имал договорни отношения с клуба и иска да постигне най-доброто за себе си. Разбира се, когато седнем на масата ще направим всичко, за да бъде удовлетворен и човекът, и клубът“, коментира Сираков.
„При тези условия „Левски“ догодина няма да подпише договора за ТВ правата. БФС може да го подпише и да си го сложат в рамка над вратата. Потенциалът на „Левски“ в телевизионно отношение е много по-голям от това, което получава по този договор. Виждахме се един път с Кирил Домусчиев. Киро е прав за себе си, той не определя по никакъв начин параметрите и разпределението на парите по този договор. За мен основният проблем е, че ТВ правата, там трябва да минем и през законодателни промени, ги държи БФС. Откъде накъде подписват договор, без да уведомят, без да разговарят с тези, които реално носят продукта? Това не е нормално. Ще търсим даже и законодателни промени – ако може да си търгуваме ние нашите тв права“, категоричен е босът на „сините“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html