сряда, 24 април 2024 г.

Генерал Мутафчийски към новия випуск военни лекари във ВМА: Вие имате моето уважение

 

Снимка: Дарик нюз

В навечерието на празника на Военномедицинската служба в България (1 септември) началникът на Военномедицинска академия генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски посрещна новия випуск военни лекари, съобщиха от ВМА.

За четвърта поредна година 20 момичета и момчета започват паралелно обучение в две от най-престижните не само у нас, но и в чужбина висши учебни заведения – МУ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ и ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“.

„Вие се отличавате от останалите по нещо много съществено – предстои Ви да положите клетва да служите на Родината. Във времена като днешните – колко младежи биха го направили? 20 души – това сте Вие! 20 от 200 хиляди, които обричат живота си на Родината. Да носиш униформа днес изисква голямо себеотрицание и огромно уважение. Вие имате моето уважение и аз ще направя всичко, което зависи от мен като началник на ВМА, да имате възможност да се учите, да се подготвяте добре и да имате добро кариерно развитие. Залогът е голям, но Вие ще се справите“, обърна се към първокурсниците началникът на ВМА.

Той подчерта, че по време на обучението си курсантите ще имат дисциплини, които ще им се струват маловажни, но не са за пренебрегване, защото именно те укрепват характера и ги каляват като командири.

 

Снимка: Дарик нюз

„Вашият път ще бъде основан на конкурсно начало и от Вас очакваме да дадете най-доброто от себе си. Ние Ви даваме всички възможности за развитие – за специализация, за научна работа, за кариерно развитие и израстване в йерархията на службата, но не мислете, че ще Ви отглеждаме под стъклен похлупак. Вие трябва да сте готови за всички предизвикателства, пред които ще се изправите по този път“, подчерта генерал-майор професор Мутафчийски.

По-късно курсантите се запознаха с огромните възможности за развитие, които ВМА предлага. Те посетиха част от най-добрите клиники в България и имаха възможност да се срещнат с едни от най-големите имена в родната медицина, които ще бъдат техни учители в следващите години.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html