петък, 19 април 2024 г.

Тодор Батков: Платената любов от феновете към „Левски“ не е удачна

„Ситуацията в „Левски“ не е приятна. Големият проблем продължава да стои и даже да ескалира – това е безпаричието. И на фона на това – тези крамоли и скандали, които стават публично достояние… Те (бел. ред.- ръководство и фенове) трябва да излъчват единна позиция, трябва да са юмрук, а не да изясняват позициите си по медиите.“ Така бившият собственик на „Левски“ Тодор Батков коментира пред bTV скандалите на „Герена“ от последните дни.

„Очевидно неща, които са установени в годините, трябва да се преосмислят. Платена любов от публиката към отбора в настоящия момент някак си не е удачна“, обяви адвокатът.

Батков призна, че преди години феновете са принудили ръководството да се съобрази с тях, след като на един мач в Европа направили бомбена канонада, а в друг – показали като под команда потници със свастики, заради което клубът понесъл огромни санкции.

„Тогава седнахме да говорим. Първо им давахме пари на база на договор за дейност на някаква фенска структура. Второ, след като им помогнахме да си сформират охранителна фирма, давахме и за дейността на фирмата, която осъществяваха доброволно момчетата. Плащаше се за всеки мач. Източване на клуба е силно казано, но тези неща бяха договорени и се изпълняваха в продължение на години. Оттам нататък как са разпределени тези пари, не е проблем на клуба, а на фенските структури“, заяви Батков и отсече: „Очевидно това не може да продължава по този начин!“

Той постави и въпроса с фенските акртикули, тъй като преди време привържениците прибирали приоритетно и приходите от продажба на тези стоки. „Това го няма никъде по Европа“, допълни адвокатът.

„Не това обаче са основните неща. По мое мнение, гледайки от страни, виждам, че клубът продължава да бъде финансово нестабилен“, допълни Батков и упрекна последното ръководство. „Не може за по-малко от година ти да пропилееш 24 милиона!“

Сред първите коментирали казаното от адвоката, бе един от тарторите на Сектор „Б“ – Любомир Костадинов-Младежа. „Тодоре, Тодоре, толкова много ли страдаш от липса на внимание или те помолиха за това активно мероприятие? Зовеш за обединение, добри позитивни сигнали и прочие добрини, а типично в твой марксистко-сталинистки стил, насаждаш нова гнусна интрига! След 5 години съм сигурен, че и за Казанската афера, ще намериш оправдание с привържениците на клуба! ХвалА на таквиЗ, активисти като тЕб!“, написа Младежа в социалните мрежи.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html