неделя, 26 май 2024 г.

Павел Колев: „Левски” може да се издържа с 600 000 лева на месец

„Левски” може да се издържа с около 600-650 000 лева на месец, увери изпълнителният директор Павел Колев.

„Това е напълно достатъчно, като в тази сума не се включва обслужването на старите задължения, натрупани през последните 10 години. Опитваме се покрием текущите задължения от последните 10 месеци с продажба на футболисти и подписване на рекламни договори”, заяви пред bTV Колев.

Той припомни, че най-голямото дарение –в размер на 2,7 млн, са направили привържениците на клуба, а средствата били събрани по различни канали. Най-голямата сума като физическо лице е дарил бившият собственик на „сините” Александър Ангелов – 143 000 лв.

„В момента „Левски” прилича на малко дете, което трябва да се научи да ходи, защото дълго време са го дундуркали и е носено на ръце. Отборът е меко оръжие, използвано за влияние. Всеки, който е имал възможност, го е използвал през годините. За съжаление това е довело до ситуация, в която клубът тепърва трябва да развива имунна система, така че да се справи в нормална среда, каквато би трябвало да е налична за всеки футболен клуб. В това отношение „Левски” има огромен потенциал, който трябва да използва. Големият въпрос е отборът да се научи да ходи сам. Грешният ход е да имаме благодетел и трябва да скъса със ситуации, в които на „Левски”му се помага изкуствено”, завърши Павел Колев.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html