понеделник, 6 май 2024 г.

Фирма на Тити Папазов дала заема на „Левски“

Членът на надзорния съвет на „Левски“ Константин Папазов публично потвърди, че негова фирма е осигурила заема на клуба. Осигуряването на 199 999 лева беше ключово за запазването на настоящия отбор, но предизвика критики и въпроси от привържениците заради това, че източникът на средствата беше обвит в потайност.

Преди две седмици „сините“ съобщиха, че е взет „малък заем от малка фирма“. Фирмата е „Миш-маш къмпани“, собственост на Папазов, с предмет на дейност „строителство и строителни дейности“ и е с капитал 50 лева.

Баскетболният треньор обясни, че е взел парите от фирмата и ги е дал на „Левски“. Скоро след това клубът обяви, че заемът е върнат с минимална лихва. Папазов посочи, че тя е 333 лева и след това веднага я е върнал обратно в „Левски“ като дарение.

Баскетболният треньор добави, че през 2014 г. няколко пъти е давал големи суми за клуба.

В същото време мажоритарният собственик на „синия“ клуб – Наско Сираков, призна, че акции все още не са прехвърлени на Папазов, но заяви, че ще удържи на думата си и в най-скоро време баскетболният специалист ще стане притежател на около 31% от ценните книжа на клуба.

„Беше много важно да говорим 4-5 дни преди да стартира кампанията ни за членските карти, за да няма разводняване. Бяха зададени през Фейсбук, оттам и през различни медии, доста въпроси към изпълнителния директор, някои и към Тити Папазов. Аз лично имам абсолютно доверие на тези хора. Тези въпроси трябва да получат своя отговор, но в никакъв случай не трябва да превръщаме „Левски“ в говорилня. Всеки въпрос може да доведе след себе си още 10 въпроса. Много от тези въпроси трябваше да бъдат зададени много отдавна“, каза Сираков.

„Аз нямам Фейсбук и не следя медиите, но разбрах, че имало въпроси за акциите на Тити Папазов. След като веднъж съм го обявил, технологично кога ще стане, няма никакво значение. Тити може да се чувства като съсобственик на този клуб. Няма начин в този момент той да получи 35%. Акциите са раздробени и самото им окрупняване ще изисква време, така че за да успокоя хората, по всяка вероятност в следващите седмици около 31% ще му бъдат официално прехвърлени“, поясни Сираков.

В същото време изпълнителният директор на „Левски“ Павел Колев говори за оставката си. „Истината е следната. Не си спомням точната дата – края на април или май беше. Тогава обмислих с треньорския щаб да си я подам. Анонсирах, че това ще стане при смяна на собствеността. Най-нормалното е той да сформира собствен екип. Поканен бях от Спас Русев, а после бях и при Васил Божков. Сега пак съм тук. Собственика решава. На практика тогава използвах всички лостове да разблокирам всичко, за да има нормални приходи клуба. На първото заседание на Надзорния съвет влязох и си подадох оставката и членовете могат да го потвърдят. Изтъкнах, че те имат право да изберат нов. Представител съм на старото управление и чувствах умора. Липсата на перспектива в клуба ме тревожеше, защото не можех да помогна. Не успях да осигуря финансиране за „Левски“. Разбрахме се с НС да остана до 31 декември. Изразих несъгласие с поведението на Тити, че не трябва да се държи така. Поводът е един диспут за екипировката. Казах, че това ще отблъсне хората. Сметнах, че трябва да остана до 31 декември е, че всичко, което съм научил спортно-технически е от Наско Сираков. Мога да го нарека приятел. Имам морален дълг и към клуба. В ситуация, в която нося отговорност, да се опитам с каквото мога да помогна с търсенето на нови спонсори. Това е историята с моята оставка“, обясни Колев.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html