неделя, 21 април 2024 г.

Сачева: Нека Радев се поучи от предшествениците си

„Съжалявам, че Радев отново дава ход на личните си чувства и личната си битка. Той за пореден път не може да е на висотата, която се изисква от позицията му“, каза в сутрешния блок на NOVA социалният министър Деница Сачева.

Снимка: интернет

„Пиесата „Хъшове“ съм я гледала над седем пъти в Народния театър и ми харесва повече от художествената самодейност, която видях на връх Шипка. Нека Радев се поучи от предшествениците си, които никога не са използвали Конституцията по този начин. Тя трябва да търси единство и излизане от кризата“, заяви министърът. Сачева даде пример с президента Петър Стоянов при порестите през 1996-1997 г.: „Представяте ли си какво щеше да стане, ако той бе излязъл с вдигнат юмрук и призове: На оръжие, братя!”.

„Ако Радев не харесва Борисов, нека потърси мъдрост в историята и види, че макар и военен, позицията, която той заема, трябва да е повече миротворческа“, заяви Сачева.

Според нея ГЕРБ си има премиер и той се казва Бойко Борисов. Всичко друго е спекулация.

„Все пак при толкова спрягани имена в партията очевидно има личности и премиерът е лидер, съумяващ да събере такъв подбор на личности“, уточни тя. Запитана може ли да се наложи вариант ГЕРБ да излезе с резервен премиер, Сачева каза: „Мисля, че възможностите са ясно очертани. След началото на парламентарния сезон ще се търси подкрепа дали следващите избори ще са за Велико народно събрание, или не“.

 

„Не мисля, че още крайният резултат може да бъде предопределен. Консултациите още не са започнали“, добави тя. „Предложението на Борисов е на практика огледален образ на всичко, което иска парламентарната и извънпарламентарната опозиция, както и народът от улицата. Ако някой не харесва кривото огледало на собствените си представи, това не е проблем на партията ни“, каза Сачева.

„Проблеми има по всяко време. Ако има хора, които имат решения на проблемите, нека ги кажат“, уточни тя.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html