неделя, 26 май 2024 г.

УЕФА: България ще играе с Ейре в София!

Първият мач на националния отбор от Лигата на нациите срещу Ейре ще се играе в София, реши УЕФА.

Имаше вероятност двубоят да се състои на неутрален терен, а дори и в Дъблин, както настояваха островитяните, посочвайки като причина коронавируса в България.

Днес следобед обаче на свое заседание европейската централа обяви, че срещата ще се проведе на националния стадион „Васил Левски“ на 3 септември от 21:45 часа.

Три дни по-късно гостуваме на Уелс в Кардиф.

От УЕФА уточниха още, че отборите получават „зелен коридор“ и ще могат да пътуват до съответните страни, въпреки че в някои от тях има ограничения.

Ето и какво съобщиха от БФС чрез официалния си сайт:

„Във връзка с множеството запитвания по повод предстоящия двубой на България „А“ срещу Република Ирландия от турнира Лига на нациите на 3 септември 2020 г. и след проведената днес видеоконферентна връзка с ръководството на УЕФА и изпълнителните директори на всички 55 членки, Българският футболен съюз информира спортната общественост у нас, че към момента няма индикации мачът да не се състои на стадион „Васил Левски“ в София.

Футболната асоциация на Република Ирландия е в постоянен контакт с местните власти, като очаква най-късно до петък да бъде получено официално разрешение за изключение от правилото за 14-дневна карантина при завръщането на отбора в Дъблин.

Напомняме, че според изискванията на УЕФА септемврийските мачове под егидата на централата ще се проведат при закрити врата.“

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html