петък, 29 март 2024 г.

„Топлофикация“ осъди СДС за неплатени сметки от 1450 лв.

„Топлофикация“-София осъди СДС за неплатена сметка за парно отпреди 5 години, предаде „Лекс“.

Съюзът на демократичните сили не е платил 1450 лв. Делото по двете изравнителни смтеки и лихвите им се води 2 години.

Софийският градски съд е взел решение в ползва на „Топлофикация“ преди няколко дни. Това е втората инстанция. СДС, които са партньори на ГЕРБ в правителството, смятат да отведат случая до по-висока инстанция.

Интересното е, че това не е единственото дело, което партията води срещу „Топлофикация“. Дружеството е завело още един иск с желание да осъди СДС – за неплатени сметки на стойност от 10 000 лева.

Става дума отново за неплатено парно на сграда, която СДС е ползвала под наем, и сметките са отпреди 6 години. Делото е от 2015 г., а едва миналата година Софийският районен съд е осъдил партията да плати цялата дължима сума. СДС пак обжалва и сега делото е в градския съд, а заседанието е насрочено за февруари догодина, поясняват от правния сайт „Лекс“.

От две години СДС дели емблематичната сграда на ул. „Раковски“ 134 с партията на Валери Симеонов – НФСБ. След като СДС остана без държавна субсидия, от партията обявиха, че нямат задължения за комунални услуги и се издържат от членски внос, който стига 80 000 лева, както и от дарения.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html