четвъртък, 22 февруари 2024 г.

Арест за 3 протестиращи, потрошили кола, опитала се да мине през тях

Колата на жената, която се опита да мине през протестиращите. Снимка: OFFNews

Трима протестиращи са били арестувани снощи при блокадата на столичния булевард „Ситняково“, съобщава МВР. Причината е употребена от тях агресия срещу кола на граждани. На тях ще им бъде повдигнато обвинение за унищожаване на чужда движима собственост.

Миналата нощ към 22:00 часа майка с 2 деца и съпруга си в колата се опита да прегази протестиращите, блокирали кръстовището пред Румънското посолство. В отговор няколко протестиращи счупиха стъклото на автомобила.

Полицията не е охранявала протеста и затова не се е намесила. От МВР съобщават, че мероприятието е било незаконно, затова не е имало негови служители.

Ето какво казват от органите на реда:

„Около 22.00 часа на 17 август 2020 г. на телефон 112 е получен сигнал, че семейство с две малки деца – момченце на 2 години и момиченце на 9 години, са станали жертва на нападение на лица, провеждащи незаконна блокада на кръстовището пред румънското посолство на булевард „Ситняково“ в София – пише в съобщението на МВР. – Семейството е пътувало с автомобила си в посока от улица „Черковна“ към булевард „Цариградско шосе“, когато на кръстовището леката кола е била спряна и обградена от агресивно настроени протестиращи. При проявената агресия са счупени стъкла и фарове на управляваното от 44-годишната жена МПС. Служители на СДВР незабавно са се отзовали на сигнала, подаден на телефон 112. След проведената операция от района на кръстовището успешен е изведен автомобила, заедно със семейството.

„Във връзка с провеждането на незаконни протестни действия Столичната дирекция на вътрешните работи предупреждава жителите и гостите на София да осъществяват с повишено внимание придвижването си на територията на града – пишат още от полицията. – Заради категоричния отказ на организаторите да спазват изискванията на закона, СДВР не осигурява провеждането на тези нерегламентирани мероприятия. Отговорността за това е изцяло на лицата, които се самоопределят като организатори на незаконните действия и на тези, които нерегламентирано блокират пътни кръстовища.За да бъдат предотвратени нежелани инциденти, призоваваме столичани и гостите на града да шофират при отчитане на по-сложната пътнотранспортна обстановка. СДВР препоръчва управлението на МПС да се осъществява след своевременно информиране за промените в пътнотранспортната.“

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html