събота, 27 април 2024 г.

„Интер“ срещу „Севиля“ е финалът в Лига Европа

„Интер и „Севиля“ ще играят на финала в Лига Европа. Италианците разбиха с 5:0 „Шахтьор“ (Донецк). За последно те бяха в подобна позиция преди 10 години, когато ликуваха с требъл. Мачът за трофея в Кьолн ще се проведе на 21 август, а срещу четата на Антонио Конте ще се изправи най-успешният клуб в турнира. Андалусийците имат пет титли, но точно след тях се нареждат четири клуба с по три трофея – единият от тях е Интер.

„Нерадзурите“ триумфираха в надпреварата през 1991-ра, 1994-а и 1998-а, като също така загубиха финала през 1997-а.

Иначе в полуфинала „Шахтьор“ бе отборът, който владееше топката в доста по-голям период от мача – 63%. Този факт обаче нямаше никакво значение, тъй като украинците създадоха само едно чисто положение. То се откри пред бившия нападател на родния ЦСКА – Жуниор Мораеш, който не успя да го реализира.

За Интер точни бяха Мартинес (19, 74), Д`Амброзио (64) и Лукаку (78, 84).
„Шахтьор“ има талантливи футболисти, но ние успяхме да ги спрем. „Интер“ игра смело и спази предварителния план. Всички играчи заслужават похвала. Изиграхме страхотен мач и направихме така, че „Шахтьор“ да изглежда като средняк.

„Севиля“ е много по-опитен отбор, но ние сме изпълнени с ентусиазъм. Ще възстановим силите си и ще се опитаме да зарадваме феновете ни, които могат да бъдат горди с нас. Напуснахме терена със съзнанието, че сме дали всичко от себе си. Така ще бъде и във финала. Ако загубим, значи съперникът е бил по-добър“, каза Конте.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html