Журналистът Явор Дачков излезе с изключително любопитен коментар за най-актуалните събития в профила си във фейсбук. „Антени“ го публикува поради големия интерес по темата.

Предполагам, че на Христо Иванов не му е приятно от два дни да го карат да доказва, че няма сестра, пардон, брат, на име Маджо, да го опаковат със СИК и да го карат да се разграничава от реплики на друг човек.
Онзи ден Христо Иванов призова президента Румен Радев ясно да заяви, че няма да променя евроатлантическата ориентация на България и да се разграничи от Русия. Медиите, свързани с „Да, България“, и онези, които са на издръжка от „Америка за България“, от години внушават лъжата, че Румен Радев е избран от Решетников и Путин, че е човек на Кремъл и подобни глупости. С охота цитират всички небивалици, които маргиналът Решетников казва от време на време, и лъжат безогледно по адрес на президента Радев. Маса „десни“ анализатори и политици се държат точно като провокатори на Орлов мост. Добре е да се поразмислят над това и да не се чудят защо протестите им нямат енергия.

Румен Радев е единственият политик с реална тежест и институционална легитимност, който може да обедини сериозна опозиция срещу мафията. Това може да стане не като прави партия, а като усети широка обществена подкрепа зад себе си от площада. Тогава много лесно ще се изгради алтернатива и яснота какво и как да се прави. Докато „десните“ се държат като циркаджии или драпат просто да влязат в парламента, за да пристанат отново на ГЕРБ, този протест ще продължи да се разводнява, да потъва в самодейност и да губи смисъл и енергия.