вторник, 16 април 2024 г.

ПСЖ е на полуфинал в Шампионската лига след 180 секунди магия

ПСЖ се класира на полуфинал в Шампионската лига след инфарктна победа с 2:1 над „Аталанта“ в Лисабон. Сензационните дебютанти в турнира водеха в резултата цял мач, но допуснаха два гола във финалните минути и се сбогуваха с мечтата си.
В неочакван герой за ПСЖ се превърна резервата Ерик Максим Чупо-Мотинг, който се появи в игра вместо Мауро Икарди в 79-ата минута и отбеляза победното попадение. Основна роля за обрата изигра и Килиан Мбапе, който доскоро беше контузен и затова не започна сред титулярите.

В самото начало бразилската звезда Неймар пропусна стопроцентово положение сам срещу вратаря, стреляйки встрани от вратата. В 27-ата минута италианците поведоха с прекрасен диагонален удар на Марио Пашалич в далечния ъгъл. ПСЖ изцяло взе инициативата, но всичко опасно за парижани идваше единствено от Неймар, който още на два пъти беше на изстрел за позиция, но не уцели вратата. В 60-ата минута в игра се появи невъзстановеният Мбапе, който веднага раздвижи нападението на своите.

„Аталанта“ вече докосваше победата, но в 90-ата минута друга резерва, Чупо-Мотинг, намери Неймар в наказателното поле. Бразилецът успя да отправи топката към Маркиньос, който след рикошет в Де Роон изравни. В 93-тата минута Неймар изведе Мбапе зад защитата и след прострелно подаване на французина, Чупо-Мотинг изстреля френския гранд в Топ 4 на турнира на богатите. За място на финал играчите на Томас Тухел чакат победителя от сблъсъка между „РБ Лайпциг“ и „Атлетико (Мадрид), които играят тази вечер.

„Изиграхме много, много добър мач и класирането ни напред е напълно заслужено. Разбира се, имаше и доза късмет, но ако сте гледали целия мач, знаете, че заслужавахме да победим. Напълно контролирахме събитията през второто полувреме, намерихме нашия ритъм, а играчите, които влязоха като резерви, направиха разликата. Головете дойдоха благодарение на манталитета на този отбор“, заяви след успеха щастливият Тухел.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html