понеделник, 27 май 2024 г.

Кобрата: Джошуа е уплашен, ще го нокаутирам!

Най-успешният ни професионален боксьор Кубрат Пулев възропта, че е пренебрегван от световния шампион в тежка категория Антъни Джошуа.

Българинът и британецът трябва да се изправят един срещу друг през декември тази година, тъй като нашият е задължителен претендент в една от версиите – IBF. Мачът между тях бе договорен за юни тази година, но пропадна заради пандемията и оттогава бе отлаган няколко пъти.

Пулев определи Джошуа като арогантен и обяви, че се готви за истинска война. Очаква се двубоят да е във Великобритания, където AJ не се е боксирал от септември 2018 г. Пред английските медии Кобрата се закани да прекърши надеждите на Джошуа за обединителен мач в тежка категория срещу сънародника му Тайсън Фюри, с когото дори вече имат предварителна договорка.

„Не можех да тренирам, защото бях контузен, а той не ми повярва. Беше арогантен. Тогава каза, че ако е бил на мое място, е щял да се боксира с тази контузия, но това не е лесно“, върна се Кубрат Пулев назад към първия планиран сблъсък между двамата през 2017 година, когато травма в последния момент му поречи да излезе срещу Антъни Джошуа в битка за световния връх.

„Господ ни показа, че не е добре да се говори прекалено много, и затова сега той беше контузен. Чакам търпеливо и когато е готов и здрав, може да се бием“, добави Пулев.

Българинът усеща, че Антъни гледа на мача срещу него като на разходка, но твърди, че в крайна сметка не Джошуа, а той ще се изправи срещу Циганския крал през 2021 г. „Това също е много арогантно. Да говори за Фюри, пренебрегвайки мача с мен, както направи последния път с Анди Руис. Животът обаче му даде доказателство колко грешно е това. Точно затова той ще понесе втория нокаут в живота си. Ще му покажа на него и на целия свят“, каза още Кобрата и продължи: „Разбирам пандемията и всичко останало, но можем да играем тази година и съм готов за това – няма значение къде и кога. Засега се говори за 5 декември и Лондон като фаворит да приеме сблъсъка. Може би Джошуа е уплашен и иска да се бие там. Аз обаче мога да го направя навсякъде и знам, че ще победя.“

Кубрат подчерта, че това би било голям успех за България. „Никога не сме имали шампион в тежка категория и тази победа ще е не само за мен, а за всички хора в родината ми. Искам да ги направя наистина щастливи“, сподели профибоксьорът.

В края той спомена и друго популярно име в тежката категория – Дилиан Уайт, който доста често привлича вниманието със скандални изказвания. „Той говори много глупости. Винаги извърта нещата и говори пълни глупости. Не харесвам такива неща. Искам да се бия с Уайт, след като победя Джошуа. Ще го нокаутирам. Обещавам му“, зарече се Кобрата.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html