четвъртък, 30 май 2024 г.

Самуилов раздаде по 2000 лв. в „Ботев“, шеф предвижда тежки времена за клуба

 

По 2000 лв са получили играчите на „Ботев“ след победата с 2:0 срещу „Локомотив“ в дербито на Пловдив от първия кръг на първенството, разкрива Plovdivnews. Премията е от Георги Самуилов. Той вече обяви оттеглянето си от клуба, но обеща да продължи да помага. Бизнесменът, който прехвърли своя дял от 60% на сдружението ПФК „Ботев“ (Пловдив), е останал много доволен от представянето на „жълто-черните“ и еднолично е решил да награди играчите.

След битката за Пловдив Тодор Неделев посвети успеха именно на Самуилов. Прокуристът Асен Караславов обаче изказа сериозни опасения относно бъдещето на клуба.

„Имах разговори със сдружението, по техни думи няма нищо сигурно, те нямат възможност да осигурят целия бюджет. Искам да изкажа благодарност към г-н Самуилов и целия борд на директорите – те направиха така, че този отбор да го има. Момчетата играха мъжки, заслужено победихме. Не съм сигурен относно финансирането дори за следващия месец, няма никаква гаранция, че ще бъдат осигурени средствата, които са необходими за издръжката на целия клуб“, сподели той.

„Сдружението не казва нищо конкретно. Когато ми кажат, че има сигурен човек, който иска да издържа клуба, ще ви го кажа и аз. За момента няма такъв и мисля, че няма и да има. Със сигурност това ще се отрази на отбора – ние сме нов отбор, всеки един чужденец идва за пари. Когато няма пари, няма как това да не се отрази на отбора. Проведох разговор с момчетата преди срещата, те стъпиха здраво и спечелихме заслужено. Чакаме 21 август, когато е Общото събрание. За мен без Георги Самуилов и другите хора от борда няма как да функционираме спокойно. Още двама и селекцията, която треньорът е поискал, ще бъде изпълнена на 100%“, каза Караславов.

Думите му звучат зловещо на фона на отличната игра, която „Ботев“ демонстрира в дербито. Тимът изглеждаше по различен начин след направената от Ферарио Спасов селекция.

Всичко това обаче е на път да рухне, ако опасенията на Караславов се сбъднат.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html