събота, 27 април 2024 г.

За мача в София Ули Вегнер отново ще тренира Кубрат Пулев

Ули Вегнер
Снимка: WIKIMEDIA.ORG

Познато име подсили щаба на Кубрат Пулев преди мача с Махмуд Чар в София. До българския боксьор отново ще застане треньорът Ули Вегнер. Информацията е на германското издание „Билд“, цитирана от БГНЕС и БНР. Пулев ще се изправи срещу германеца Чар в мач за световната титла, версия Световна боксова асоциация (WBA) на 30 март.

81-годишният Вегнер ще пристигне у нас за последните дни на подготовката и ще бъде в ъгъла на Кобрата по време на срещата. „В момента не ми е възможно да съм до него, на място. Но ще се грижа за Кубрат в последната важна фаза от подготовката 10 дни преди мача“, казва той пред „Билд“. „Точно този момент е много важен. Всеки спортист е различен. Някой се нуждае от още тренировки, друг – от възстановяване на мускулите преди мача. Трябва да имаш доста опит, за да разбереш“, добави специалистът.

“В “Арена София” 14 000 фенове ще аплодират Пулев. Вегнер пък ще крещи командите край ринга. На култовия треньор все още му липсва един успех – световен шампион в тежка категория. И сега той иска да го постигне с Кубрат”, пише още германското издание.

Пулев тренира под ръководството на Вегнер от януари 2015 г. и постигна цели 8 поредни победи – срещу Джордж Ариас (Бразилия) на 17 октомври 2015 г., Морис Харис (САЩ) на 5 декември 2015 г., Дерек Чисора (Великобритания) на 7 май 2016 г., Самюъл Питър (Нигерия) на 3 декември 2016 г., Кевин Джонсън (САЩ) на 28 април 2017 г., Хюи Фюри (Великобритания) на 27 октомври 2018 г., Богдан Дину (Румъния) на 23 март и Райдъл Букър (САЩ) на 9 ноември 2019 г.

Последва загубата от Антъни Джошуа в битката за световните титли в тежката категория. Двубой, на който Вегнер не присъства, защото по същото време се бореше за живота си в реанимация в болница в Германия, след като се зарази с Ковид по време на заключителния лагер с Кубрат в България. След това той трябваше да се възстановява от счупване на бедрената кост и да преживее 7 операции. „Билд“ съобщава, че специалистът наскоро е претърпял и сърдечна интервенция.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html