събота, 27 април 2024 г.

ПП-ДБ канят на преговори ГЕРБ утре в парламента

Кирил Петков
Снимка: WIKIMEDIA.ORG

ПП-ДБ канят ГЕРБ утре в парламента, в удобно за тях време за започване на преговорите за управление след ротацията. Поканата е насочена към Бойко Борисов, Мария Габриел и обявения от ГЕРБ преговорен екип. Това каза в кулоарите на парламента съпредседателят на обединението Кирил Петков и уточни, че за ПП-ДБ кабинетът на Мария Габриел трябва да стане факт. По думите му във фокуса на преговорите ще бъдат реформите в регулаторите, правосъдната система и службите.

Кирил Петков определи като безумна идея евентуалната смяна на министъра на финансите Асен Василев в момент, в който страната ни се опитва да влезе в еврозоната. Повод за изказването му са критиките на Бойко Борисов отпреди няколко дни, че Василев е сред министрите, които, според него, нямат място в кабинета на Мария Габриел.

„Огромен приоритет в момента ни е на всички нас е влизането в еврозоната. Смяна в този момент, примерно, на финансов министър, в момент, когато месеци преди еврозоната е абсолютно безумна идея, но това също, всичките тези отделни идеи ще ги говорим за хората, но искаме да сме сигурни, че госпожа Мария Габриел, аз вярвам в нейната визия за България, но искаме да сме сигурни, че зад тази визия стои реалните процеси, по който да имаме тези независими органи, защото българските граждани се интересуват от това“, каза Петков.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html