понеделник, 29 април 2024 г.

Никола Минчев: Комисията за Мартин Нотариуса ще разпита всички, които са свързани с казуса

Вчера се проведе първото заседание на временната парламентарна комисия, свързана с дейността на групата около Мартин Божанов-Нотариуса. Докладът, който Атанас Атанасов е получил, е изпратен на всички членове на комисията, това заяви Никола Минчев от ПП-ДБ в кулоарите на парламента. Той бе категоричен, че всеки, който има връзка със случая, ще бъде разпитан.

„В доклада се описва как функционира групата за действие около Нотариуса, има и списък с около 8-10 имена, които са посещавали въпросния частен клуб“, посочи Минчев. По думите му в доклада има определени казуси за хора, които са станали жертва на групата около Нотариуса.

„Ивайла Бакалова и нейният казус са споменати там, семейство Арабаджиеви също – споменати са като жертви на групата около Нотариуса“, допълни той.

По-рано от ИТН представиха списък с лица, които според тях трябва да бъдат разпитани, като сред имената са финансовият министър Асен Василев, шефът на НАП Румен Спецов, главните прокурори от 2020 г. насам, членовете на ДАНС, бившата КПКОНПИ и др. Депутатът от ПП-ДБ Никола Минчев заяви по този повод, че шефовете на ГДБОП, на ДАНС и главните прокурори са пряко свързани с разследването на дейността на групата около “ Нотариуса” и следователно трябва да бъдат разпитани.

“Министерството на финансите и НАП – вече зависи какво е тяхното касателство. Гръцкият бизнесмен, който говори по телевизионните студия, каза, че е бил изнудван от служител на НАП. В този случай НАП са си свършили работата, защото са изготвили преписка за конфликт на интереси срещу този служител”, смята Минчев.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html