четвъртък, 2 май 2024 г.

Кутията на пандора и списъците на Джефри Епстийн

Снимка: WIKIDATA.ORG

Петър Кичашки, през в. „Галерия“

Първите дни на новата година бяха белязани от нови моменти в един стар скандал Отвъд океана. Става дума за случая на мултимилионера Джефри Епстийн. За позабравилите да припомним за какво ставаше дума. Епстийн е известен нюйоркски мултимилионер (със състояние оценявано в един момент на малко над половин милиард долара), който прави богатството си, официално, на Уолстрийт. Епстийн управлява финансови ресурси на редица от най-богатите хора в Америка, включително има топли връзки с бившия вече директор на една от най-големите банки на планетата – JP Morgan Chase. Близък приятел е с Бил Клинтън, със собственика на Victorias Secret милиардера Лесли Уекслър, с мултимилиардера Бил Гейтс и с редица други от най-богатите и известни хора на планетата.

Сривът на Джефри Епстийн идва след като баща подава сигнал, че неговата 14-годишна дъщеря е била сексуално насилвана от Епстийн. Оттам фиаското става пълно – от службите в Щатите бяха разкрити редица сексуални престъпления, извършвани от Епстийн и неговата близка Гилейн Максуел. Тук има една любопитна подробност. Гилейн Максуел е дъщеря на небезизвестния в България британски медиен магнат Робърт Максуел. Въпросният е дълбоко свързан с най-мрачните кътчета на българското дълбоко задкулисие, включително е сред най-близкото обкръжение на Тодор Живков. През 1983 г. дори получава най-високото държавно отличие орден „Стара планина“ I степен. Считан е за много близък приятел на разстреляния в последствие бивш министър-председател Андрей Луканов.

Робърт Максуел е познат в публичните среди като „Царят на България“, защото обичал да носи тениска с такъв надпис. Иронията, че комунистите са произвели в „Царя на България“ е умопомрачителна. Максуел умира при странни обстоятелства като официалната версия е, че е паднал от яхтата си и се е удавил. Което щеше да бъде правдоподобно, ако около него я нямаше аурата на международен аферист, замесен в търговия с оръжия, петрол и какви ли не други стоки и субстанции. Та, неговата издънка Гилейн Максуел, която наскоро беше осъдена на 20 години затвор за ролята си на съучастник на Джефри Епстийн, се оказа в ядрото на този скандал. Това иде да каже нещо просто – нищо в голямата задкулисна игра не е случайно. Няма как някой да повярва, че Епстийн случайно взима за своя изгора и дясна ръка дъщерята на толкова случаен“ международен аферист, дълбоко впелетен в международните задкулисни игри като Робърт Максуел. Общо-взето в тия мръсни игри няма случайни хора.

В случая, в рамките на редицата допълнителни дела, които се водят от жертвите на Епстийн, съдът излезе с решение да разсекрети част от материалите от основното дело. От тях стават ясни имената на редица хора – част от тях са били бизнес-партньори и клиенти на Епстийн, част от тях са работили за него, друга част обаче няма яснота каква точно им е връзката с покойния вече аферист. Предположението е ясно – още повече, че част от жертвите на Епстийн вече са разказвали публично за това, което им се е случило, а именно, че на своя частен остров на американските Вирджински острови Епстийн е водил малолетни и непълнолетни момичета, които са използвани за секс услуги на богати и влиятелни хора от цял свят. Твърди се, че Епстийн е записвал тези срамни и противозаконни сцени, като е ползвал записите, за да изнудва „гостите“ на острова си.

Това, което по-скоро можем да кажем със сигурност, е, че такива „услуги“ са били извършвани, като за целта са ползвани малолетни и непълнолетни момичета, които Епстийн и Максуел са оплитали в мрежата си. Един от хора, които със сигурност са били на острова на Епстийн и явно е бил част от тази престъпна мрежа е британският принц Андрю, който беше лишен от кралската си титла и беше изхвърлен позорно от кралската фамилия по времето на покойната Елизабет II. От разсекретените документи, които придобиха публичност в последните дни, става ясно, че редица други важни международни играчи – политици, бизнесмени и звезди – са били чести гости на острова на Епстийн. Разбира се, към момента все още не е доказано, че те са били там непременно, за да получават сексуслуги от малолетни. Това е предложението, но пряко доказателство все още няма. Фактът е, че тези хора са били на острова и е факт, че там Епстийн е използвал малолетни момичета, за да извършват сексуални услуги на част от гостите му. Кои обаче са били клиентите и кои са били там по други въпроси (някакви) все още не знаем.

Един от честите имена, свръзани с Епстийн, е бил например бившият президент Бил Клинтън. Той се твърди, че е посещавал острова неколкократно във времето след напускането му на Белия дом, като включително е бил с назначената му от Сикрет сървис охрана.

От офиса на Клинтън пуснаха прессъобщение, че екс-президентът не е ходил на острова, а единствено е комуникирал с Епстийн по дела, свързани с неговата фондация, тоест търсил е финансиране и подкрепа от педофила и нищо друго, нямал бил никаква идея какво се е случвало там с тези малолетни момичета. Същевременно от пуснатите тези дни документи се появи едно свидетелско изречение на една от жертвите на Епстийн, която попитана дали той някога е говорил пред нея за Бил Клинтън отговаря, че Епстийн й е казвал, цитирам, че „Клинтън ги харесва младички“. Сред другите чести гости на острова на Епстийн излизат и имена на хора като Майкъл Джексън, Дейвид Копърфилд, Кевин Спейси, Стивън Хокинг и други.

Тук обаче има има два други момента, които не бива да се подценяват. Първият е, че пуснатите сега имена не са извадени от черната книга на Епстийн – тоест, това не са имена, които можем да докажем, че са били пряко свързани с педофилските извращения на Епстийн, а единствено можем да гадаем. С други думи – има доказателства за това кой и какви сексуални услуги е получавал, но те са засекретени в Министерството на правосъдието. Тоест, нямаме идея кога и дали въобще някога ще бъдат разсекретени, за да разберем мръсните тайни на глобалния елит. Това в момента е пушилка, да, грозна, шумна, видима, но реалната кутия на Пандора остава секретна. Докато не се появят ясни доказателство, ще бъдем във фактическо неведение какво точно се е случвало.

Вторият въпрос е по-важен и намекнах за него в горните редове. Джефри Епстийн не е едно случайно момче от Бруклин, което става мултимилионер, предоставяйки всякакви услуги на богатите и известните. Той е разузнавателен актив. Очевидно, че Епстийн е бил на верижка на службите – явно поне ЦРУ и Мосад. За какво точно са го използвали можем да гадаем, но да не забравяме, че споменатият вече Робърт Максуел е свързван през годините с британските разузнавателни служби. Нали не си мислим, че съвсем случайно някой си ще стане толкова влиятелен и важен, че елитите да му поверят най-мръсните си тайни и фетиши? Няма нужда да сме наивни. Епстийн е имплантиран в глобалния елит, за да осигурява лостове за въздействие. Това е обстоятелство, което иде да ни каже едно – центровете на власт, които са създали Епстийн не държат да ни дадат цялата информация. За момента.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html