вторник, 30 април 2024 г.

Денков: Ротацията на премиера ще стане най-лесно с първия мандат

Николай Денков
Снимка: МС

Премиерът Николай Денков смята, че ротацията на министър-председателя може да се извърши най-лесно с първия мандат на ГЕРБ, а не както е в момента с мандата на ПП-ДБ, съобщи БНР.

„За мен това е абсолютно технически въпрос. Ако мен ме питат лично, смятам, че първият мандат ще бъде най-лесно да се реализира, но трябва да се вземе решение от партийните органи, така, че аз не предпоставям какво ще се случи. Както казах, разговорът за министрите ще започне, след като се прегледа как е минала програмата“, каза Денков.

По-рано лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изрази мнение, че няма нужда от смяна на мандатите при ротацията на премиера Денков с Мария Габриел.

Относно критиките за непълното ни влизане в шенгенската зона, премиерът каза, че ставаме пълноправен член на Шенген. „Ако някой се съмнява, да погледне съобщението от председателя на Европейската комисия. То започва точно с това: че това е пълноправен Шенген. Ние участваме в Шенген. Единственото, което остава, е да се осигури дата за отваряне на сухопътните граници. Не виждам никакъв смисъл да коментирам споразумението с Австрия. Имаме парламентарна република, работещ парламент, работещо правителство, така, че всички тези внушения нямат никаква основа спрямо Конституцията на България“, коментира министър-председателят.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html