понеделник, 29 април 2024 г.

Борисов: Няма да има смяна на министри на всяка цена при ротацията


Бойко Борисов
Снимка: WIKIMEDIA.ORG

Няма да има смяна на министри в правителството при ротацията на премиера Николай Денков с Мария Габриел през март на всяка цена. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от БНР. По думите му, по темата предстои детайлен анализ и докато не бъде договорено всичко с партньорите в управлението, няма да се правят изказвания, които впоследствие да се опровергават.

Според Борисов, със спирането на изказванията ще се избегнат излишни коментари, опровержения и анализи. Той коментира, че няма нужда от смяна на мандатите на правителството при ротацията. „Сега, чисто технологично как си го представяте? Мария отива, връща мандата и след няколко дена отива и приема мандата. Тези упражнения са просто смешни, ненужни, нищо не показват. Ние в момента вече работим какво да строим, какво да показваме от себе си. Това е чиста дреболия и заявждане, ако ме питате, нямаща абсолютно никакво отношение към управлението на страната. Сега, като е с мандата на ПП-ДБ, какво ни прави по-различни?“, коментира Борисов.

Лидерът на ГЕРБ коментира евентуалната смяна на министри в кабинета Габриел и смяната на вътрешния министър след инцидента в Стара Загора. „Инциденти са ставали винаги, за съжаление, и хората, които са на място, са понасяли и понасят своята отговорност. За нито един министър не бих казал каквото и да било, след като сме се разбрали с вички колеги, че много внимателно, непредубедено – изрично подчертавам, не с желанието на всяка цена да се смени министър с един или с друг“, допълни той.

Борисов нарече успех влизането на България в Шенген по въздух и вода, но обяви, че няколко години границите ни са били изпуснати.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html