вторник, 30 април 2024 г.

На 15 януари е премиерата на сериала за олимпийската титла на ансамбъла ни по художествена гимнастика

Снимка: ФЕЙСБУК/БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАСТИКА

Премиерата на документалния сериал на Андрей Андонов „Пътят“, посветен на олимпийската титла на българския ансамбъл по художествена гимнастика от Игрите в Токио през 2021 година, ще се състои на 15 януари в Народен театър „Иван Вазов“, съобщават на своята фейсбук-страница Българската федерация художествена гимнастика. Поредицата от 8 серии ще бъде излъчена по една от националните телевизии през 2024-а.

Сериалът е изграден от автентични кадри, съчетаващи интригуващи истории и вълнуващи моменти, свързани с пътя на българските шампионки към златния олимпийски медал от Токио 2020. Историята изобилства от невиждани до сега мигове от Япония по време на пандемията от коронавирус, но и от „кухнята“ на националния отбор по художествена гимнастика.

Сериалът има за цел да прослави българския дух, идентичност и смелост и да вдъхне самочувствие на всеки българин докоснал се до магията на това историческо за българската художествена гимнастика приключение.

„Нека сериалът бъде стимул за всички спортисти, които ще имат възможността да защитават българския трибагреник на олимпийските игри в Париж 2024. Нека повярват, че могат да сбъднат мечтата си, че могат да преодолеят всяко препятствие по пътя към най-мечтания олимпийски медал. Нека сериалът бъде стимул за всеки, че вярата, трудът и любовта могат да бъдат възнаградени не само при тези, които печелят, но и при всички, които отдават живота си на престижна и вдъхновяваща кауза“, заявиха от БФХГ.

Сериалът „Пътят“ ще се излъчва от 20 януари всяка събота от 15:00 часа. Периодът на излъчване е през януари, февруари и март, както и непосредствено преди летните олимпийски игри в Париж 2024.

Премиерата на сериала ще бъде само с покани. Местата в Народен театър „Иван Вазов“ се заемат до 18:45 часа на 15 януари 2024 година.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html