сряда, 1 май 2024 г.

Спряха процедурата по смяна на директора на „Пирогов“

Процедурата по смяна на директора на „Пирогов“ е спряна. Това показва справка в „Търговския регистър“. По казуса е излязло определение на Софийски градски съд.

По-рано стана ясно, че министър Христо Хинков е освободил от поста досегашния директор Валентин Димитров.

Справка в Търговския регистър показа, че решението на министъра е взето още миналата седмица – на 27 ноември – ден преди Хинков да обяви, че в болницата за спешна медицина са открити финансови нарушения.

Освободиха директора на „Пирогов“ д-р Валентин Димитров, ГЕРБ реагира остро срещу кабинета

С друго свое решение министърът на здравеопазването назначи лицево-челюстният хирург Константин Димов за директор на болницата.

Рокадата, обаче не беше вписана в Търговския регистър. От „Пирогов“ коментираха, че не са получили официално документацията за освобождаването на Валентин Димитров и той продължава да изпълнява функциите на директор.

 

Преди дни Димитров внесе сигнал в Народното събрание, според който му е оказва натиск от бивши служители на болницата, които сега са на високи длъжности в Министерство на здравеопазването.

Зад досегашния директор на „Пирогов“ застанаха твърдо от ГЕРБ и ДПС. От ГЕРБ-СДС дори обвиниха управляващите от ПП-ДБ в кадрувания и заявиха, че ще спрат да подкрепят законопроектите на Министерски съвет в пленарна зала.

Отсъствието на депутатите на ГЕРБ-СДС и ДПС провали и насроченото за днес заседание на бюджетната комисия в парламента, на което депутатите трябваше да обсъдят на второ четене промените в данъчните закони.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html