понеделник, 6 май 2024 г.

Лордея се с вас: Бляскави Сандра и Кеба в „Мало, мало“

Евгени Минчев открехва завесата за постъпките на богатите и известните

В рубриката на вестник „Галерия” – „Лордея се с вас…“, Евгени Минчев открехва завесата за постъпките на богатите и известните, ще постила пред нас червения килим на суетата, ще спуска или вдига бариерите пред него. Той ще представя най-бляскавите модни звезди или онези, които кандидатстват да бъдат наречени такива. Ще открива нови модни икони, ще детронира вече съществуващите. Доверете му се в неговата галерия от размисли и… пасти.

Бляскави Сандра и Кеба в „Мало, мало“

Ето, че е факт дуетът на легендарната сръбска звезда Драган Коич – КЕБА, който избра за своя дуетна половинка талантливата Сандра Александрова. Песента „Мало, мало“ с типичното модерно – балканско звучене, като в аранжимента са вкарани и арменски мотиви на световноизвестния арменски дудук. Песента е по музика и аранжимент на добре познатия в музикалните среди у нас Артур Надосян,който е продуцент на Сандра и самото парче…Надосян от години работи и със сръбската звезда КЕБА и ги свързва не само музиката, но и дългогодишно приятелство. Сандра и Кеба много пъти са били заедно на участия и изпълнителят буквално е възхитен от гласа на певицата. На различни партита и концерти, те са изпълнявали заедно известни хитове и публиката винаги ги е аплодирала бурно. Така Артур решава да напише песен специално за двамата изпълнители… Текстът на парчето е на сръбски и български. 

Васил Петров – моден идол на годината?

Васил Петров е сред българските звезди с номинация за престижната награда Fashion idol  на годината. Златната статуетка, изобразяваща звезда на пиедестал, ще бъде връчена още на няколко български знаменитости на гала-церемония на 15 декември. Светското шушукане говори, че в този списък са още Кристина Димитрова и дует „Експоуз“, както и Мис България-Свят Кристияна Йорданова, която ще ни представи догодина на „Мис Свят“. На Васил Петров му предстои да запише клип към една от най-новите му песни „Май съм небе“ и за целта вече обсъждат идеи с топ режисьора Тето Атанасов. Проектът е романтична, но и философска песен за общението с Бог, където се пее „Май съм небе, с толкова много звезди, с толкова облаци в мен, с толкова изгреви, с толкова залези…“. Очаква се видеото да се появи около Нова година. 

 Мустафа Чаушев разглежда Лили Иванова

За втора година Европейски месец на фотографията гостува в Бургас. Едно от събитията е свързано с фотографа художник Янко Попов, който направи изложба в залата на Дружество на бургаските художници в града. Портрети на известни български певци и артисти, обхващащи четири десетилетия под надслов „Когато звездите изгряваха“, разчувстваха и естрадната легенда Мустафа Чаушев. Неговата фотография, заснета в края на 70-те години, събуди мили и далечни спомени от кариерата му на младини. Той разгледа портрети на Лили Иванова, Тодор Колев, Астор, Йорданка Христова, Георги Минчев и др., изобилстващи от цвят и компетентно наредени в галерията. Заедно с дъщеря си Ажда, двамата се разходиха в града на поетите по добре изработен маршрут, по който да виждат, а и да бъдат виждани. Разходката приключи с турско кафе и сладкиши в любимата им сладкарница, а хората не спираха да кимат учтиво на голямата естрадна легенда и талантливата му дъщеря. 

Петко Петков кара трамвая към 80, но бавно

Солистът на култовата група „Трамвай номер 5“ Петко Петков отпразнува рожден ден. В компанията на дъщеря си Марта Петкова – директор на балета към Националната опера и балет, както и в тази на съпругата си Ани, те наеха сепаре в специален ресторант в Драгалевци. Наздравиците не стихнаха, докато Петко не се съгласи да изпълни една от любимите си арии. В рамките на поднесените деликатеси се сменяха рибни ордьоври, поръсени с хайвер, а за основно гостите се насладиха на италиански специалитети, с дъхав трюфел. Дъщерята Марта – примабалерина от световен ранг, поднесе на баща си уникална чаша от последното си турне по света, инкрустирана с неговите инициали. Сервиз от муранско стъкло бе сред пищните подаръци, а самолетен билет до Малта и обратно бе подаръкът на съпругата му Ани. 

Мис Англия каца на Луната?

Двайсет и седем годишната мис Англия Джесика Гейгън бе в България тази година в качеството си на короновата британска красавица, а месеци след това изненада света с новина. Тя направи голяма крачка към мечтата си и това не беше на сцената на някое състезание. В живота Гейгън е ракетен учен и има още по-големи мечти да стане астронавт в бъдеще. Освен всичко Джесика влиза в историята на „Мис Англия“, като първата участничка без грим. Тези дни Кралицата на красотата, която има диплома по аерокосмическо инженерство от университета в Ливърпул, беше поканена в Лас Вегас, Невада, за да бъде основен лектор на конференция, организирана от Международната космическа станция. След като изнесе реч за жените и децата в STEM, Гейгън беше поканена да посети космическия център „Кенеди“ в остров Мерит, Флорида. По време на посещението си тя прекара време със служители на Boeing, докато обиколиха зоните за проектиране на космически совалки, изграждането на космическа совалка и много други. Тя се подписа на една космическа совалка и по време на обиколката наблюдава изстрелването на две ракети – нещо, което каза, че я кара да се чувства „невероятно благословена“. „Това пътуване е всичко, за което един аерокосмически инженер би могъл някога да мечтае“, каза тя. Мис Англия каза, че нейният „целеви проект“ е да образова следващото поколение ученици да се интересуват от STEM (наука, технологии, инженерство и математика). Гейгън призна, че ако й бъде предложена възможност да отиде в космоса, тя ще се възползва от шанса. 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html