неделя, 5 май 2024 г.

Мария Габриел: С всекидневни усилия кабинетът ще бъде стабилен

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел заяви, че кабинетът „Денков-Габриел“ ще бъде стабилен с всекидневни усилия. 

Според нея е нещо положително, когато един екип си отправят критики:

„Излизат двете основни партии, които подкрепят правителството и казват, че има нужда от механизъм, който позволява да се правят назначения, да се вземат решения. Само да напомня, че говоря за това от месец май, още преди съставянето на правителството. Самият факт, че има много голяма яснота и можеш да отстъпиш крачка назад в името на това да има прозрачност при вземането на решения, в името на това да има механизъм, който да даде устойчивост на процеса на вземане на решения. Това е положително“, предаде БНТ.

Коментирано беше и посещението ѝ в Скопие за срещата на ОССЕ. Тя била само за вечеря с европейските лидери и не е присъствала на срещата с руският външен министър Сергей Лавров.

„Аз съм била в Скопие, защото трябваше да уважа председателството на ОССЕ. Поздравления и за новото председателство, което отиде при Малта. Имахме вечеря на европейските лидери, където всеки един от нас заяви, защото искахме да не подпишем „мозъчната смърт“ на ОССЕ. Организацията две години не функционираше. След тази вечеря не смятам, че присъствието ми трябваше да е физическо. Присъствие с представители на държава, която е обявила България за неприятелска страна“, подчерта Габриел.

По отношение на договорката за общ механизъм, по който да се назначават шефове на регулатори, Габриел заяви, че никога не е подхождала с идеята, че някой трябва да бъде сменен, защото трябва да бъде сменен.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html