понеделник, 29 април 2024 г.

България разреши полета на руската делегация и Сергей Лавров за срещата на ОССЕ

Снимка: Политика.рс

Българската държава е издала дипломатическо разрешение за специален полет на Руската федерация да прелети през нейното въздушно пространство за участието на руският външен министър Сергей Лавров в срещата на Съвета на външните министри на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) 

„Разрешението за дипломатическо прелитане е временно и е валидно 3 часа преди и 72 часа след определената дата и час на прелитане. Това разрешение е предоставено на руския външен министър Сергей Лавров за участие в срещата на ОССЕ в Скопие и е изключение от прилагането на санцкии на ЕС спрямо него. Това разрешение не важи за членовете на неговата делегация, които са и лица, подложени на санкции на ЕС, както е пряко посочено в ответната нота на българската страна“, се посочва в съобщението на българското външно министерство.

Боян Османи съобщи, че е поканил Сергей Лавров на срещата в Скопие, но България трябва да разреши полета през въздушното си пространство. Вчера руският посланик Елеонора Митрофанова потвърди пред ТАСС, че разрешението е получено.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html