понеделник, 29 април 2024 г.

Пеевски: Избра се абсолютно незаконна комисия, какво има да решават

Снимка: Архив

Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски коментира създаването на временна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с употребата на сила от МВР на протеста срещу Футболния съюз на 16 ноември 

„Избра се абсолютно незаконна за нас комисия, която заменя други органи. Разследване на какво? Хората си свършиха работата. Има си инспекторат, има си прокуратура – какво ще върши тази комисия? Какво ще разследва – кой е бит и кой не“.

„Има си инспекторат, има си прокуратура. Какво ще върши тази комисия?“, попита той.

„Мислите ли, че парламентът има право да разследва? Съгласно кой закон и какво ще проведе това нещо? Каквото и да установи парламентът, пак ще го прати на прокуратурата“, обясни той.

„Инспекторатът да разследва, прокуратурата разследва. Абсолютно за нас е незаконно това, което се извършва. Подкрепихме да има председател, защото се видя, че без ДПС не може да бъде избран и председател. Атанас Атанасов беше избран с нашите гласове, преди това предложението му не мина“, подчерта Пеевски.

„Нямат желание, просто я правят с пълен популизъм. Колегите искат да разграждат държавата , което се случва от много години. Трябва да започнем да градим нещо, защото скоро сигурно ще има и комисия да разследваме депутати. Искате ли да създадем една комисия за разследване на депутати, които рушат държавата? Нея ще я подкрепим“, заяви председателят на ПГ на ДПС.

По думите му, по данъчните закони всичко е изяснено.

Той обясни, че се водят разговори за създаване на комисия, която да разследва случилото се в Министерството на електронното управление. „Ако бъдем подкрепени, ще го вкараме“, посочи той.

„Излъчихме членове на тази комисия, за да защитим момчетата, ще поискаме всички бити полицаи да бъдат изслушани тук, да се прожектират всички кадри.

Тенденциозно бяха в интернет само кадрите, където има бити протестиращи. Аз казвам, където има насилие, единици трябва да си понесат отговорността. Но не може да се счита, че полицията трябва да бъде лишена от всякакви права. Защото вие представяте ли си да няма полиция? Ще стане анархия“, изтъкна Пеевски.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html