събота, 27 април 2024 г.

Бойко Борисов: Трябва да се разбере кой вкара хората в тесните улички

Аз съм бил винаги за истината и след като в обществото има няколко мнения, след като има няколко виновни страни, е добре тази анкетна комисия да разгледа тези факти и обстоятелства. Това каза в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. той уточни, че е гласувал „за“ Атанас Атанасов да оглави комисията. 

Основната вина е на БФС, една седмица разиграваха хората – София, Пловдив, Кърджали, пак София и в един момент полицията нямал нито времето, нито плановете да се подготви за едно такова предварително знаещо се как ще завърши събити, коментира още той.

„Мисля, че в случая обществото има нужда да разбере кой, защо и как разреши агитки да провеждат мирен протест“, коментира лидерът на ГЕРБ. Според него трябвало да се разбере и кой е вкарал хората в тесните улички, както и полицаите веднъж завинаги да разберат, че трябва да прилагат допустима сила при задържане на лица. Надали има началник, който да им каже да се държат по този начин, коментира Борисов.

Борисов поясни, че темата с оставката на вътрешния министър Калин Стоянов е затворена „още от първия ден”. По думите му не би трябвало само от ПП-ДБ да участват в избора на нов заместник-министър на вътрешните работи след освобождаването на Стоян Темелакиев. „Последните три години всичко, което беше на среден и управленски пост по времето на ГЕРБ, беше уволнено”, поясни той.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html