понеделник, 29 април 2024 г.

Борисов: Калин Стоянов го предложиха ПП-ДБ, ние се съгласихме

Снимка: БГНЕС

Бойко Борисов прехвърли топката за назначението на Калин Стоянов на „Продължаваме промяната“-„Демократична България“

„Когато дойде темата МВР, казах им, че трябва да е експерт и професионалист, отдалечен от всички. След реформите в МВР нямахме нито един човек дори и на средно ниво. Отидоха и се консултираха и предложиха Калин Стоянов, съгласил съм се“. Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на НС.

Виж още: Скандал в ефира: Кирил Петков и шефът на МВР в директен сблъсък

„Когато се бяхме срещнали няколко пъти, бяхме решили как ще действаме – че ще бъдат техни министри с наши зам.-министри. Аз предложих да се избира от наличните, назначени от тях, по тяхно време. Няма политически лица и не може да се носи политическа отговорност, тези назначения са експертни и са на „Продължаваме промяната“, добави още Борисов.

„Против съм полицейското насилие. Това не е чест на пагона. Когато човек е паднал – не се рита и не се бие, слагат му се белезници и се води в районното. Не мога да защитя полицай, който бие паднал човек“, каза още той по повод полицейското насилие във вечерта с протест срещу БФС в София.

Виж още: НС изслушва Калин Стоянов и решава за комисия за полицейското насилие

Попитан защо казва, че драмата ще настъпи на ротацията, той заяви, че чува изявления и като настъпи този момент – ще разбере повече.

Що се отнася до това дали ще постигнат съгласие за СОС, той заяви: Няма как да подкрепим човек като Борис Бонев, който говори по отвратителен начин за нас и не отчита какво е направено за София през последните 10 години, не мога да говоря за другите партии, а само за моята. След като говори отвратително – да се оправят!, отсече лидерът на ГЕРБ.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html