понеделник, 29 април 2024 г.

НС изслушва Калин Стоянов и решава за комисия за полицейското насилие

Снимка: БГНЕС

След вчерашния скандал в ефира на една от телевизиите, вътрешният министър е извикан за изслушване в Народното събрание

Депутатите трябва да решат дали да бъде създадена временна комисия в парламента за полицейското насилие на протеста на футболни фенове срещу управлението на БФС в София.

Вътрешният министър Калин Стоянов, главният секретар на МВР, директорите на Националната полиция, СДВР и на Жандармерията са извикани за изслушване в Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.

Виж още:  Кирил Петков и шефът на МВР в директен сблъсък

Вчера на брифинг в МВР министър Стоянов бе категоричен, че не приема насилието и злоупотребилите с власт полицаи ще бъдат наказани.

„Възможно е да е имало провокатори. Недопустимо е някой да се меси в дейността на МВР, както направи Кирил Петков. Живеем в правова държава“, допълни Стоянов.

Калин Стоянов посочи, че никъде в Европа след подобни безредици не се изисква оставка на вътрешния министър и заяви, че не ръководи дейността на полицейските служители на терен – това е задача на главния секретар на МВР.

Беше решено трима полицаи да бъдат отстранени, а други двама се проверяват във връзка с полицейското насилие при сблъсъците с футболни фенове на 16 ноември. Един от отстранените е командир на отделение, а другите двама са старши полицаи.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html