неделя, 28 април 2024 г.

Пак скандал в НС: Даваме безвъзмездно БТР-ите на Украйна

Снимка: wikipedia.org

Депутатите и днес не се разминаха с пореден скандал. След множество нападки и обиди, те решиха да дадем БТР-ите на Украйна

Народните представители приеха на първо четене Законопроект за ратифициране на Споразумението между Министерството на вътрешните работи на България и Министерството на отбраната на Украйна за безвъзмездно предоставяне на бронирана транспортна техника. Това стана с гласовете на 152 народни представители, 57 гласуваха „против“, а „въздържали се“ нямаше. ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, ДПС и ИТН подкрепиха законопроекта, а „Възраждане“ и БСП гласуваха „против“. Преди и след гласуването имаше горещи спорове, напрежението се нажежи в залата, а депутатите се скараха.

Споразумението е сключено в изпълнение на решението на Народното събрание от 21 юли 2023 г. за допълнително предоставяне на военно-техническа подкрепа за Украйна. Със споразумението на украинската страна ще бъде предоставена бронирана транспортна техника с наличното към нея въоръжение, както и резервни части за обслужването ѝ, с отпаднала необходимост за нуждите на МВР.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html