неделя, 10 декември 2023 г.

Борисов: Ако има оставка на вътрешния министър, трябва да има и на Денков

Снимка: Архив

„Ако има оставка на вътрешния министър, оставка трябва да подаде и премиера Денков“, коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

По думите му вътрешният министър Калин Стоянов е част от кабинета „Денков“ по предложение на съпредседателя на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков. До номинацията на Стоянов се стигнало след като ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ постигнали съгласие да се търси неутрална фигура за вътрешен министър, която да е отдалечена от политическите партии.

„С Кирил Петков се разбрахме да назначат вътрешен министър неутрален, професионалист и Петков тогава предложи този министър. Той служеше при Бойко Рашков като шеф на БОП-а, тоест – това не са случайни хора, доведени са от „Продължаваме промяната“.

На изборите разбрахме, че от ПП кадруват с единствена цел да преследват политически опоненти. Така че моля колегите си, ако не са доволни от изборите, ако искат да донапълнят вътрешното министерство, щото как беше назначен зам.-министъра – момчето е добро, но единственото му добро е, че е охрана на Кирил Петков. А Темелакиев как го уволниха – казах на Денков, че някой трябва да понесе отговорност и той уволни Темелакиев.

Борисов заяви, че се е срещал веднъж с Калин Стоянов по повод среща за членството на страната ни в Шенген. На срещата присъствали и представители на ПП и ДПС, както и на кабинета. Коментира и назначението на един от заместник-министрите на вътрешните работи:

„Как беше назначен заместник-министъра? Момчето е добро, но единственото му добро е, че е бил охрана на Кирил Петков. А Темелакиев как го уволниха – казах на Денков, че някой трябва да понесе отговорност и той уволни Темелакиев. Ако има оставка на министъра на вътрешните работи, трябва да има оставка и на Денков“, смята Борисов.

От думите му стана ясно, че от ГЕРБ няма да подкрепят и исканата оставка на председателя на ДАНС Пламен Тончев.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html