събота, 27 април 2024 г.

АПИ предупреждева, че няколко пътища в страната за затворени

Няколко пътища в страната са затворени заради снегопочистване, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Ограничението важи за Дюлинския проход, както и за пътя Тервел – Кочмар. Тази сутрин беше възстановено движението през Айтоския проход.

Вечерните часове в неделя, след като аварирал камион затвори участък от пътя в района на Аксаковска панорама и спря движението на много автомобили и един автобус, се е наложило пътуващите в него 33 граждани на Молдова, сред които и две деца да бъдат изведени от мястото и настанени в помещение на община Аксаково, в читалището и в дома за стари хора.

Затворен за движение е пътят Вълчи дол – Генерал Киселово – Ведрино. От 22:00 часа снощи е бил затворен за движение и пътят Вълчи дол – Суворово.

Областното звено „Пътно управление- Варна“ информира, че третокласният път Ветрино – с. Калоян – с. Търница (област Шумен) също е затворен за движение. Заради усложнената обстановка на пътя Добрич – с. Искър – Вълчи дол също е наложена забрана за движение на автомобили. Забранено е движението на превозни средства над 12 тона и в двете посоки по пътя Варна – Добрич.

От 7:00 часа тази сутрин забрана за движение на превозни средства е наложена и на пътя Аксаково – Аксаковска панорама – Кичево. В отсечката от пътя Кичево – Албена също не се допуска никакво движение.

Отворен за движение на леки автомобили е пътят Варна – Добрич, проходим е и пътят от Добрич – Албена, пътят Балчик – Добрич също е отворен, съобщиха за БТА от Областна администрация – Добрич. Поради силния вятър и обилния снеговалеж, до късно снощи е имало закъсали автомобили, като към момента пътищата са разчистени. Движението на товарни автомобили е забранено по пътя Варна – Добрич.

Пътят Добрич – Генерал Тошево също е затворен поради снегонавявания.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html