четвъртък, 2 май 2024 г.

Михаил Александров: В БФС се мислят за безгрешни, няма отговорност – само оправдания

„Бях на протеста, но по-назад, не ме стреляха с вода. Видях едно обединение на агитки, което е нехарактерно, дори опасно, но не съм видял бой между фенове, както твърди полицията. Ако има такова нещо, се надявам СДВР да изкара поне едно видео от този бой, защото имаше страшно много медии и камери“. Това заяви пред бТВ бившият футболист Михаил Александров, шампион с „Лудогорец“.

Тази ескалация със сигурност не е била планирана. Никой няма как да разбере кой какво има в джобовете и какво се хвърля. Но за да стигна до протеста, бях претърсван поне 2-3 пъти. Не знам как се стигна дотам, че сигнални ракети да не бъдат намерени от полицаите, каза Александров. Според него на протеста в центъра на София е имало много нормални хора, не само хулигански фракции. Някои хора дошли с кучетата и децата си, за да покажат подкрепа на цялата футболна общественост.

Александров, който има диплома от УЕФА и е запознат с процедурите на организацията, е убеден, че инициативата мачът между националните отбори на България и Унгария да се играе без публика на стадиона е на БФС.

„Борислав Попов показа документ какво УЕФА му е написала. УЕФА не е взела сама решението мачът да се играе без публика. Това е станало с препоръката на БФС. Несериозно е господата от БФС да се опитват да минат между капките с това твърдение, има твърде много хора, които са наясно. Нека покажат първото писмо, УЕФА не е инициатор на тази кореспонденция, в това мога да бъда сигурен“, разказа Михаил Александров.

„Борислав Михайлов ме изумява с това, че продължава да работи, след като никой не го иска“, каза още той. БФС винаги е грешала в свои действия и е замазвала положението. Има и добри неща, но напоследък са грешка след грешка, проблем след проблем. Единствено и изцяло БФС са виновни за ситуацията. Полицията е била там, за да си свърши работата и да изпълнява нареждания, коментира бившият футболист.

Разказа, че за да покаже, че не таи агресия, умишлено е бил облечен официално на протеста, в който е участвал.

„Когато полицаите тръгнаха към феновете, реших да не тичам, за да нямат те причина да ме гонят. Но след 5 секунди започнах и аз да тичам, защото видях, че удариха възрастен човек“, сподели той.

„Борислав Михайлов и хората в БФС се мислят за непобедими и безгрешни, никъде не видях да поемат отговорност, виждам само оправдания. Очаквам Михайлов да си подаде оставката, но освен Бербатов ще има и други кандидати на конгреса, които са близки на Боби Михайлов, не се съмнявам, че точно това се подготвя“, прогнозира Александров.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html