четвъртък, 2 май 2024 г.

Мъж загина, а жена е в тежко състояние заради силния вятър в София

Мъж загина, а съпругата му е тежко ранена, след като върху колата им падна дърво, съборено от бурния вятър в София. В следобедните часове днес във Второ РУ е постъпил сигнал за инцидент на столичния бул. „Илиянци“.

Според първоначалната информация дървото е паднало върху движещ се по пътното платното лек автомобил, в което пътували мъж и жена. На място е починал 65-годишният мъж, а съпругата му е в тежко състояние. Тя е откарана в болница за оказване на медицинска помощ

Във връзка със силния вятър днес в София екипите на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ са реагирали на 18 сигнала. Те са за паднали клони на дървета, строителни огради, ламарини и рекламно-информационни елементи от билбордове.

През деня е обявен жълт код за вятър в столицата с очаквани пориви между 20 и 24 м/с. Аварийните екипи са на терен и извършват обходи. Градският транспорт се движи нормално и изпълнява всички свои маршрути.

Напомняме на гражданите да бъдат внимателни при придвижването си и да приберат незакрепени предмети от тераси и балконите си. Строителните фирми да проверят обектите си и да обезопасят конструктивните скелета и строителни огради, търговските фирми – рекламно-информационни елементи и билбордове.

Повече от два часа квартали на Смолян са без ток. Сигналите са за квартал „Каптажа“, „Нов център“, Стар център“, „Райково“, „Езерово“, има и сигнали от някои села в общината. Ситуацията е динамична и на места няма ток, на други електричеството се възстановява и токът пак спира. В пожарната няма постъпили сигнали за паднали дървета заради силния вятър.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html